Hlavní obsah

Ostrava porazila na umělé trávě třetiligový Uničov

OSTRAVA

Fotbalisté Baníku Ostrava ani v druhé lednové přípravě na prvoligové jaro nezaváhali. Třetí tým podzimu na umělé trávě Městského stadiónu ve Vítkovicích porazil třetiligový Uničov 5:0, když hattrickem se zviditelnil útočník Róbert Zeher.

Článek

Domácí kouč Karel Večeřa šetřil hned několik hráčů základní sestavy, ale i bez Bolfa, Tchuře, Mičoly či Střihavky, jehož hostování z Plzně se dotahuje, si Baník vytvořil převahu a gólové šance.

Po obrátce a příchodu zkušenějších Marka s Ličkou byla Ostrava ještě produktivnější. Při chuti byl zejména Zeher, který konto protivníka zatížil třemi trefami.

Jedinou nepříjemností bylo zranění levého obránce Petra Tomašáka, který musel odstoupit zhruba deset minut před koncem. Baník proto zápas dohrával jen v desíti, přesto Zeher i v oslabení přidal ještě jeden gól.

Fotbalisté Brna prohráli v přípravě s Trenčínem 1:2

Fotbalisté Brna dnes prohráli v přípravě s třetím týmem druhé slovenské ligy Trenčínem 1:2. Zápas měl zcela rozdílné poločasy. V první části Brňané soupeře přehráli a Kalivoda přesnou ranou k tyči vstřelil vedoucí gól. Po změně stran sáhl trenér Miroslav Beránek k několika změnám v sestavě, do které zařadil hráče z juniorky. Trenčín převzal iniciativu a dvěma góly Depetrise skóre otočil.

"S podobným průběhem utkání jsem počítal. Část opor jsem po střevní viróze nechal odpočívat a druhou část jsem po prvním poločase stáhl ze hry. Šetříme síly na středeční čtvrtfinále Tipsport ligy s Interem Bratislava," uvedl Beránek.

Baník Ostrava - SK Uničov 5:0 (2:0)
Branky: 11., 53. a 86. Zeher, 25. Wojnar, 67. Lička. Rozhodčí: Bednář. Diváci: 150.
Sestava Ostravy: Vašek - Zawada, Neuwirth (46. Pavlík), Ricka, Tomašák - Rajtoral (46. Vácha), Kosňovský (46. Hrtánek), Otepka (46. Marek), Wojnar (46. Lička) - Zeher, Přecechtěl.
Olomouc - Karviná 3:3 (1:3)
Branky: 2. Hubník, 85. Pospíšil, 88. Nuc - 30. a 37. Mišinský, 8. Sourada. Rozhodčí: Seidl. Diváci: 150.
Sestava Olomouce:
1. poločas: Lovásik - Janotka, Ulma, Škerle, Heidenreich - Kaščák, Nepožitek, Štěpán - Doležal, Melinho, Hubník.
2. poločas: Drobisz - Nuc, Ulma, Šuškavčevič, Machalický - Petr, Hořava, Štětina (78. Škerle), Pulkert - Melinho (61. Jurkič), Pospíšil.
1. FC Brno - Trenčín 1:2 (1:0)
Branky: 40. Kalivoda - 59. a 88. Depetris.
Sestava Brna: Bureš (46. Hladký) - Vrána, Švejnoha, Jílek, Smutný - Pašek, Živný (60. Cupák), Kalivoda (46. Paděra), Urban - Došek (46. Pacák), Šural (46. Král).

Reklama

Související témata: