Hlavní obsah

Zlín zkouší běloruského fotbalistu Trubilu z Mostu

ZLÍN

Běloruský záložník Vitalij Trubila z Mostu a talentovaný Slovák Tomáš Mrva jsou dalšími fotbalisty, které zkouší Zlín. Oba v úterý s mužstvem poprvé trénovali a ve středu nastoupí v přípravném duelu proti druholigovému Hradci Králové.

Článek

Poslední celek tabulky potřebuje posílit především záložní řadu. "Trubila i Mrva jsou leváci, kterých máme stále nedostatek. Zejména Trubila už má s českou nejvyšší soutěží své zkušenosti a mohl by být pro nás přínosem. Jsme ale zvědaví i na mladého Mrvu, který předchozí dva a půl roku působil v Dánsku," uvedl na klubovém webu trenér Ladislav Minář.

Trubila nasbíral v české lize 33 startů a jednu vstřelenou branku v barvách Mostu, kam přišel v roce 2006. Po sestupu týmu hrál na podzim v druhé lize. "Chci zpátky do nejvyšší soutěže. Mezi první a druhou ligou je rozdíl. I ve druhé lize jsou sice kvalitní zápasy, nicméně v první lize je víc kvalitních soupeřů a chodí na ni také diváci," uvedl Trubila, který věří, že se Zlín dokáže v lize zachránit.

"Současné postavení Zlína mě vůbec neodrazuje. Když jsem před třemi lety přišel do Mostu, také byl poslední a měl jen 13 bodů. Nakonec jsme skončili desátí. Nic tedy není ztracené. Ve Zlíně je velmi přátelské prostředí, soudržná kabina a věřím, že ve středečním zápase přesvědčím trenéry o svých kvalitách, abych mohl zůstat," dodal Trubila. V průběhu zimní přípravy neuspělo na testech ve Zlíně už kvarteto fotbalistů.

Reklama

Související témata: