Hlavní obsah

VIDEO: Kladno vyřadilo v Tipsport lize „rozpůlenou“ Plzeň

PRAHA, BRNO

Zimní fotbalová Tipsort liga už zná všechny semifinalisty. Prvním se po velké gólové přestřelce stalo Kladno, které v Edenu trochu nečekaně porazilo Plzeň 4:3. Viktoria Žižkov pak vítězstvím 3:1 nad Ústím nad Labem potvrdila roli favorita a Brno rozstřílelo Inter Bratislava dokonce 4:0. Čtyřlístek doplnilo druholigové Slovácko, které překvapivě vyřadilo Žilinu.

Článek

Perný den čekal plzeňské fotbalisty. Na středu se jim sešel jak dopolední zápas čtvrtfinále Tipsport ligy s Kladnem v Praze, tak odpolední přátelský duel v Norimberku. „Nevěděli jsme předem, že v turnaji postoupíme, proto jsme si nachystali zápasy i pro případ, že bychom vypadli. Rozpůlili jsme kádr tak, aby si každý hráč zahrál 90 minut. Zkušenější fotbalisty jsme však poslali spíš do Prahy,“ vysvětlil Pavel Vrba, kouč Viktorie.

Rozdíl z tabulky Gambrinus ligy mezi oběma soupeři nebyl v Edenu znát. Když už všechno směřovalo k penaltám, vystřelil Zoubele z přímého kopu postup pro Kladno. „Na tuto část přípravy to byl velmi kvalitní zápas. Být to v lize, přibylo by mi pár šedivých vlasů. Tady jsem ale bral přestřelku přece jen s nadhledem,“ usmíval se kladenský kouč Martin Hřídel.

Ani Vrba z vyřazení velkou tragédii nedělal. „Byl to nečekaně atraktivní fotbal. Obě mužstva ho pojala spíš jako ódu na ofenzívu než na defenzívu... Dostali jsme tři góly ze standardek, což odpovídá tomu, že je v tomto stadiu přípravy moc netrénujeme,“ uzavřel Vrba.

Ústí prohrálo poprvé od září, Viktoria čistí kádr

Až ve čtvrtfinále narazilo druholigové Ústí, které prohrálo poprvé po sérii dvanácti zápasů brez porážky. "Je to tak, naposledy jsme neuspěli v září s Duklou 0:3," potvrdil trenér Svatopluk Habanec.

"Však také rozdíl mezi první a druhou ligou nebyl znát, Ústí hrálo výborně. Někteří hráči nastoupili v přípravě vůbec poprvé, to se také podepsalo. Ale s postupem a přístupem můžu být spokojený," řekl žižkovský kouč Zdeněk Ščasný, který v tomto týdnu provede ozdravný řez v kádru týmu ohroženého ligovým sestupem.

"Je to tak. Někteří kluci si mysleli, že jim bude chodit výplata, ale odpovědnost vešekerá žádná... Musíme se na Žižkově obklopit lidmi, kteří přiloží ruku k záchraně. Na jaře potřebujeme urvat tak 19 bodů, což je těžké, ale ne nereálné," doplnil kapitán mužstva Petr Švancara. Jména vyřazených fotbalistů zatím Viktoria nezveřejenila.

O tom, že semifinále bude záležitostí pouze českých týmů, se rozhodlo v odpoledních zápasech v Brně. Domácí 1. FC pod vedením nového kouče Miroslava Beránka hladce přehrál Inter Bratislava 4:0, o překvapení se pak postaralo Slovácko v duelu s Žilinou. Moravané účastníka Poháru UEFA zdolali 3:1.

V boji o účast v nedělním finále se v sobotu v pražském Edenu nejprve poměří Viktoria Žižkov s Kladnem, druhou dvojici tvoří Brno se Slováckem. Semifinálové duely jsou na programu v 10:30 a ve 13:00, v neděli se poražení semifinalisté utkají o třetí místo (10:30) a ve 14:00 Tipsport liga vyvrcholí finálovým zápasem.

Čtvrtfinále Tipsport ligy
Viktoria Plzeň - SK Kladno 3:4 (1:2)
Branky: 10. Trapp, 60. Navrátil, 72. Mlika - 17. Hlava, 45. Beneš, 68. Bartoš, 89. Zoubele. Diváci: 80.
Plzeň: Daněk - Blažek, Halama, Navrátil, Jiráček - Varadi, Limberský, Trapp, Horváth, Dvořák (75. Puchmertl) - Mlika. Trenér: Vrba.
Kladno: Tesař - Bartoš, Beneš, Drsek, Hajník - Bartek (46. Holub), Šisler (46. Szabo), Hlava (46. Zoubele), Cigánek (46. Dubský) - Zachariáš, Mašanský. Trenér: Hřídel.
Viktoria Žižkov - Ústí nad Labem 3:1 (3:1)
Branky: 20. a 25. z pen. Švancara, 13. Naumov - 30. Nádeníček. Diváci: 100.
Žižkov: Kolář - Kučera, Pilař (46. Hruška), Gabriel (46. Besta), Xavier (63. Bae Hae Min) - Stracený (46. Vaculík), Sabou, Novotný (46. Procházka), Koukal (46. Hottek) - Švancara, Naumov (46. Kalod).
1. FC Brno - Inter Bratislava 4:0 (2:0)
Branky: 18. a 48. Schneider, 21. Došek, 54. Kalivoda. Rozhodčí: Mikel - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Kosmel. Diváci: 500.
Brno: Bureš - Kuncl (71. Smutný), Trousil, Dvorník, Čoupek (58. Okleštěk) - Hanák (46. Kalivoda), Schneider (58. Živný), Polách, Lira - Pospěch (46. Šural), T. Došek.
MŠK Žilina - 1. FC Slovácko 1:3 (0:2)
Branky: 48. Karoglan - 18. Formánek, 37. Chmelíček z pen., 84. Kazár. Rozhodčí: Kocián - Pelikán, Zelinka. ŽK: Sládek (Slovácko). Diváci: 100.

Reklama

Související témata: