Hlavní obsah

Útočník Besta nakonec přestoupil z Brna do Slavie

PRAHA

Fotbalový útočník Aleš Besta nakonec nezakotvil v řeckém klubu Škoda Xanthi, ale ve Slavii. Kontroverzní fotbalista ve středu přestoupil z Brna do pražského klubu, kde podepsal tříletý kontrakt s roční opcí. Pikantní je, že o hráče se prý zajímalo všech pět vedoucích klubů Gambrinus ligy. Tedy i rivalská Sparta...

Článek

Zařekl se, že po konfliktu s trenérem Uličným a vyhazovu z Brna už českou ligy nikdy hrát nebude. Od září trénoval sám, byl na testech v Charltonu a v posledních dnech trénoval s Xanthi. Všechno však změnil nedělní telefonát Karla Jarolíma, kouče Slavie. "Párkrát jsme si zavolali a v úterý jsem kývl. Slavia je pro mě sportovně rozhodně zajímavější než Xanthi. Hned po příletu z Řecka jsme si s trenérem sedli v Edenu a za deset minut se domluvili," vylíčil Aleš Besta svůj překvapivý přestup.

V posledních dnech se prý přitom o důrazného útočníka zajímala také Sparta. "To jsem se doslechl jen okrajově," řekl Besta nejdřív. Po chvíli však zájem Letenských připustil konkrétněji. "Co vím, mohl jsem jít do všech pěti vedoucích týmů české ligy." To jsou kromě Slavie také Mladá Boleslav, Ostrava, Sparta a Liberec.

Besta se brání nálepce problémového fotbalisty. "Kdybych takovou pověst měl, tak přece neskončím ve Slavii." Přísný Jarolím přitom přitom v žertu nadhodil, že se nové posily trochu bojí... "Já se trenéra nebojím. Všechno bude fungovat v pořádku," ujistil Besta.

V novém angažmá mu nabídli dvě zbývající čísla dresu - 13 a 24. Odchovanec ostravského Baníku si vybral čtyřiadvacítku, kterou v zimě odložil kanonýr Necid. "Byla mi prostě sympatičtější než třináctka. Hlavu z toho, že mám číslo po Necidovi, si nedělám. Stejně se rozhoduje dole na hřišti."

Pětadvacetiletý Besta je po Pavlu Fořtovi a Josefu Kaufmanovi třetí zimní posilou Slavie. A také jejím sedmým útočníkem... "Konkurence je potřebná. Hráči teď mají měsíc na to, aby se o místo poprali. K zeštíhlení kádru pak samozřejmě dojde a vedení rozhodne, zda si pak někdo bude moci hledat nové angažmá," konstatoval generální ředitel klubu Petr Doležal.

Reklama