Hlavní obsah

Švancara je kanonýrem, i když místo hattricku šaškoval

Prožívá s Viktorií Žižkov složité období, sám se však možná dostal do životní formy. Fotbalový romantik Petr Švancara se na hřišti baví a navíc se mu i daří. Se čtyřmi trefami se stal králem střelců zimní Tipsport ligy, přestože se víc než střádání dalších gólů věnoval laškování s diváky, rozhodčími či fotografy...

Článek

Máte korunu zimního kanonýra. Pásl jste po ní?

Je to spíš taková třešinka na dortu. Finále jsem sledoval v klidu, kanonýrem mohl klidně být někdo z Brna.

Třetí místo pro Viktorku není špatné.

Mě hlavně těší, že jsme trochu napravili zklamání z halového Fortuna Víkendu šampiónů, kde jsme šéfovi moc radosti neudělali. S tím jsme do venkovního turnaje šli. Pochvala patří celému kádru - i klukům z béčka, kteří rozehráli skupinu.

V utkání o třetí místo se Slováckem jste měl na noze hattrick, ale místo toho jste patičkou přihrával...

Chtěl jsem to udělat efektně. Za stavu 4:1 mě snad trenér moc nenadá. Já na hattrick moc nemyslel, hleděl jsem, aby mi to slušelo na fotkách. (smích)

Bylo to vidět. Hecoval jste fanoušky, povykoval na rozhodčí a před rozehráním rohových kopů si přihrával s fotografem... Naučil jste ho aspoň hrát fotbal?

Nebylo to špatné. Jestli nemá manažera, tak se můžeme podívat, co by s ním šlo dál...

Zpátky k vážné žižkovské současnosti. Má Viktoria na to, aby na jaře v Gambrinus lize opustila sestupovou příčku?

Zvedáme se. Hrozně důležitý bude vstup do jara, takže se soustředíme jen na zápas se Zlínem. Nic jiného nás nezajímá, od tohoto utkání se chceme odrazit výš. Do té doby máme čas poskládat mužstvo tak, abychom byli co nejsilnější. Hlavně my, zkušenější hráči, budeme pod tlakem, abychom to zvládli.

Výhodou Viktorie by mělo být právě to, že ve srovnání se Zlínem a Kladnem disponuje v bitvě o záchranu největším počtem ostřílených hráčů.

Může to hrát roli. Abychom se nepo...li, ale spíš tým zvedli. Aby si šest, sedm hráčů udrželo stabilní formu. Pak to půjde. I proto na nás trenér sází. Ve čtrnácti jarních kolech musíme uhrát alespoň 19 bodů. To bude těžká práce. Velká válka, jak já říkám.

Reklama

Související témata: