Hlavní obsah

Chovanec i přes finálovou prohru hodnotí Hongkong pozitivně

I přes nevydařené finále na Novoročním fotbalovém turnaji v Hongkongu, které Sparta prohrála s výběrem Jižní Číny 1:2, je hlavní trenér pražského klubu Jozef Chovanec s působením v Asii spokojený. „V Hongkongu jsme si mohli vyzkoušet různé varianty sestavy, z tohoto pohledu byl pobyt v Číně velmi cenný. Viděli jsme všechny hráče v zápasovém zatížení," řekl pro klubový web kouč letenských Chovanec.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Sparťanský trenér Jozef Chovanec

Článek

Hlavní muž na lavičce českého vicemistra si působení v Hongkongu nemohl vynachválit. „Všechno šlo přesně podle plánu, trénovali jsme dvakrát denně při teplotách mezi dvanácti a patnácti stupni a završili tak blok přípravy, jehož hlavním úkolem bylo dostat hráče do optimální fyzické kondice," těšilo Chovance.

Na samotném finálovém duelu, který Sparta s výběrem Jižní Číny prohrála 1:2, litoval Chovanec neproměnění první velké příležitosti v podobě zahozeného pokutového kopu Wilfrieda. „Měli jsme se dostat do vedení, zápas se zlomil neproměněnou penaltou. Pokud by Bony uspěl, jsem přesvědčen, že bychom vyhráli," myslí si letenský kouč.

Osmačtyřicetiletý kouč Sparty také vysvětlil, proč se ve finálovém duelu neobjevili na trávníku záložník Berger s obráncem Hubníkem. „ Patrika i Romana jsme se rozhodli šetřit. Jejich problémy nejsou vážné, nechtěli jsme ale raději nic riskovat. Roman měl lehké potíže s bokem, Patrik s nataženým svalem. Do Malagy by měli odcestovat všichni, kteří jsou v Hongkongu plus Milan Švenger s Janem Krobem," dodal na závě Chovanec.

Reklama

Související témata: