Hlavní obsah

Ostrava v Turecku podlehla vedoucímu celku rumunské ligy 0:2

Ostravští fotbalisté nestačili ve svém úvodním utkání na herním soustředění v turecké Antalyi Dinamu Bukurešť, kterému podlehli 0:2. Vedoucí tým rumunské ligy o svém vítězství rozhodl v druhém poločase brankami Niculeska a Cristey po standardních situacích.

Článek

Trenér Karel Večeřa dal v dresu Baníku opět ještě šanci i členům širšího kádru, přesto dnes jeho celek sehrál s Dinamem vyrovnanou partii, které asi nejvíce scházelo lepší zakončení. A v první půli možná i trocha štěstí, protože Otepkovu střelu z přímého kopu vytáhl rumunský gólman na břevno.

Ostrava byla i ve výrazně omlazené sestavě po obrátce dokonce aktivnější, ale soupeř ji navzdory územní převaze vyučil při dvou standardních situacích.

Vaška precizní ránou z 20 metrů z trestného kopu znehybnil Niculescu a v závěru nechala obrana Baníku v pokutovém území nekrytého Cristeu, který vrátil do sítě vyboxovaný centr z rohového kopu. Mezitím velké gólové příležitosti před zraky přihlížejícího českého kouče Dušana Uhrina mladšího spálili nepřesnými střelami Metelka s Wojnarem.

Druhý zápas sehraje Baník na kempu v Antalyi v sobotu proti Vojvodině Novi Sad.

Reklama

Související témata: