Hlavní obsah

Záložník Lukeš musí s přestupem počkat, až Levski někoho prodá

OSTRAVA

Odchod ostravského fotbalisty Martina Lukeše do Levski Sofia závisí na tom, zda vedení bulharského klubu v zimním přestupním termínu prodá jiného hráče. Kluby jsou jinak na podmínkách transferu třicetiletého záložníka dohodnuty.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Martin Lukeš z Baníku Ostrava (vlevo) bojuje s Tomášem Janů z Liberce (uprostřed).

Článek

Současný stav se vleče už měsíc. Vedení prvního celku bulharské ligy zaměřilo svou pozornost na ostravského středopolaře už v závěru loňského roku a s Baníkem dojednalo i cenu, za níž Lukeše do Sofie uvolní na hostování.

"Problém je v tom, že mé angažování záleží na tom, zda vedení Levski nějakého hráče z kádru prodá. Už tak jich tam je prý hodně a dále kádr rozšiřovat nechtějí, proto to zatím uvízlo na mrtvém bodě," řekl Lukeš na oficiálním webu ostravského klubu.

Tvořivý ofenzivní fotbalista tak zatím zůstává v přípravě s Baníkem. O Lukeše se v zimě zajímaly i druholigové Slovácko nebo Zlín, který shání posily pro boj o záchranu v nejvyšší soutěži. "Volali mi někdy v prosinci, ale nebylo to tak žhavé. Řeknu to tak: žádnou nabídku předem nezavrhuji, ale s nikým taky nejednám," uvedl Lukeš.

Reklama

Související témata: