Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie dostali tvrdou lekci od Charkova, Sparta rozstřílela Austrii

DUBAJ

Fotbalisté Slavie Praha podlehli v přípravném zápasu v Dubaji ukrajinskému celku Metalist Charkov 0:3, když všechny branky inkasovali již v prvním poločase. Do utkání ve středu nezasáhli Šmicer, Černý, Suchý a Janda, kteří si léčí lehká zranění.

Článek

Naopak střelecké hody předvedli v prvním přípravném utkání na soustředění ve Španělsku fotbalisté Sparty Praha. Po výborném výkonu porazili vysoko 5:0 Austrii Vídeň, čtyři branky padly v druhém poločasu.

Účastník jarních bojů v Poháru UEFA začal aktivně a v 13. minutě po úniku a centru Gancarczyka otevřel hlavou skóre Devič. Hrálo se důrazně, za necelou půlhodinu se třikrát v ruce rozhodčího objevila žlutá karta. Po vedoucím gólu Charkova se hra vyrovnala, ale v závěru poločasu dvakrát znovu udeřil soupeř. Nejprve zvýšil Jackson a po Acevedově střele z dálky to bylo už 0:3.

Do druhého poločasu změnil kouč Karel Jarolím sestavu, v 52. minutě jeden z nových hráčů Grajciar vypálil z hranice vápna, ale brankář střelu mířící pod břevno vyrazil. Zkorigovat skóre mohl po Grajciarově rohu Hošek, jeho hlavičku však vykopl z brankové čáry Obradovič. Vzápětí se uvolnil Šenkeřík, jenže jeho technickou střelu zastavila tyč.

"Ze dvou situací před naší brankou padly dvě laciné branky. Při té třetí jsme podcenili situaci a nechali hráče vystřelit ze střední vzdálenosti, trefil to s velkým štěstím k tyči," řekl k zápasu trenér Jarolím. "Ve druhém poločase to bylo lepší, měli jsme šance, ale soupeře podržel gólman, jednou jsme nastřelili tyč. Byla to lekce z produktivity se vším všudy," dodal slávistický kouč.

Fotbalisté Sparty rozstříleli v přípravě Austrii Vídeň

Sparťané skončili před necelým týdnem na druhém místě v Novoročním turnaji v Hongkongu, dva dny strávili v Praze a dnes už hráli v Málaze. Na jejich aklimatizaci se to však vůbec neprojevilo, spíše naopak, protože v duelu dominovali.

Vyšly jim především úvody poločasů - v prvním se prosadil Kulič, v druhém Holenda, a když přidal třetí gól Berger, bylo o vítězi rozhodnuto. Rozklíženému soupeři další dva góly vstřelili po minutovém pobytu na hřišti Wilfried a další střídající mladík Kadlec.

Sparťané využívají tréninkové podmínky vyhlášeného golfového resortu La Cala, který je jedním ze čtyř desítek podobných areálů v okolí Málagy. Do konce pobytu je čeká nejen každodenní dvoufázový trénink, ale také další tři přípravné zápasy proti Wisle Krakov, Temešváru a Dynamu Kyjev.

Trenér Jozef Chovanec stále ještě čeká na případné posily do obrany a útoku. Na rakouského stopera Niklase Hohenedera si ale bude muset počkat až do léta, kdy mu vyprší v Linci smlouva, neboť kluby se nyní na transferu nedomluvily. Každým dnem by mohl přijít jeden útočník, ale klub zatím jeho jméno tají.

Přípravná fotbalová utkání:
Slavia Praha - Metalist Charkov 0:3 (0:3)
Branky: 13. Devič, 37. Jackson, 39. Acevedo.
Sestava Slavie: Vaniak - Kaufman, Brabec (46. Hošek), Hubáček, Šiklič - M. Jarolím (46. Grajciar), Cissé, Belaid (46. Ivana), Švento (63. M. Jarolím) - Fořt (46. Šenkeřík), Besta (46. Toleski).
Sparta Praha - Austria Vídeň 5:0 (1:0)
Branky: 6. Kulič, 54. Holenda, 69. Berger, 75. Wilfried, 86. Kadlec.
Sestava Sparty: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič (90. Krob) - Kladrubský (90. Vacek) - Kulič (74. Žofčák), Kucka (74. Kadlec), Berger (84. Jeslínek), Zeman - Holenda (74. Wilfried).

Reklama

Související témata: