Hlavní obsah

Tepličtí fotbalisté se dočkali prvního vítězství v přípravě

ANTALYA

Tepličtí fotbalisté konečně prolomili nezdary v přípravě a na tureckém soustředění po šestizápasovém čekání porazili Sanfrecce Hirošima 1:0. Ostatním ligovým týmům se již tolik nedařilo, většina klubů si připsala remízu. Prohrál jen Baník Ostrava, který podlehl 1:2 polskému Bialystoku.

Článek

Teplický trenér Jiří Plíšek nasadil i dva hráče, kteří mají s Hirošimou své zkušenosti. Útočník Osama Elsamni proti ní ještě na podzim hrál japonskou ligu, záložník Pavel Hašek za žákovský tým Hirošimy dokonce v letech 1993 až 1995 nastupoval, neboť v klubu tehdy působil jeho otec. Zápas rozhodl mladík Tomáš Vondrášek, který ve druhém poločase unikl obráncům a svůj brejk s přehledem využil.

"Byl to hodně kvalitní zápas. Seznámili jsme se s jiným herním stylem, který tu nepotkáme. Bylo to náročné i na koncentraci," řekl Plíšek, podle kterého mohlo být první vítězství v zimní přípravě ještě výraznější. "V závěru jsme měli ještě nějaké šance, škoda jich," dodal.

Brno porazilo na Kypru Lokomotiv Sofia

Vyhrálo i Brno, které porazilo na Kypru Lokomotiv Sofia 1:0. Jedinou branku vstřelil ve 44. minutě Tomáš Došek. Technicky dobře vybavení a hbití fotbalisté Sofie měli sice mírnou územní převahu, do vyložených šancí se ale nedostali. Brňané spoléhali na rychlé brejky, vedle Doškovy akce měl dvě vyložené šance Pospěch, ale neproměnil je.

Další zápasy českých celků v zahraniční přinesly nerozhodné výsledky. Liberec nakonec hrál pouze s rezervou Dynama Kyjev a po poločase vedl po brankách Nezmara a Blažka, ale během krátké doby po pauze o vedení přišel. Jablonec hrál 2:2 s bulharským Vihrenem Sandaski, Olomouc remizovala s MFK Košice 1:1 stejně jako Žižkov v utkání proti FK Rad Bělehrad.

Naumov si zlomil klíční kost

Už po pár minutách skončil duel pro nejlepšího podzimního střelce Viktorie Risteho Naumova. Makedonský útočník si po srážce s brankářem srbského týmu zlomil klíční kost a bude podle klubového webu několik týdnů mimo hru, takže nestihne začátek jarní sezóny. Žižkov provázejí na Kypru samé nepříjemnosti. Předposlední celek ligové tabulky postihla viróza, která nepustila do dnešního zápasu pětici Švancara, Koukal, Stracený, Kučera a Novotný.

V barvách Olomouce dostali prostor hráči druhého sledu, přesto se Sigma zejména v úvodu zápasu s Košicemi dostávala do příležitostí. Proměnila jedinou - Janotka, hrající nezvykle na postu pravého zadáka, po Nepožitkově pasu přeloboval gólmana. "Tento zápas neměl takovou úroveň jako předchozí proti Vojvodině Novi Sad. V prvním poločase to ještě bylo docela slušné, měli jsme i několik šancí," řekl trenér Zdeněk Psotka.

FK Teplice - Sanfrecce Hirošima 1:0 (0:0)
Branka: 72. Vondrášek.
Sestava Teplic: Grigar - Bartoš, Matula, Klein, Rosa - Verbíř, Merzič, Mareš (60. Doležal), Hašek (86. Jindráček) - Elsamni (65. Mahmutovič), Smejkal (46. Vondrášek). Trenér: Plíšek.
Sigma Olomouc - MFK Košice 1:1 (1:1)
Branka Olomouce: 43. Janotka.
Sestava Olomouce: Lovásik - Janotka, Ulma, Šuškavčevič (46. Škerle), Heidenreich - Štěpán, Štětina (65. Nuc), Nepožitek, Machalický - Petr (60. Ordoš), Vašíček (46. Kobylík).
FC Slovan Liberec - Dynamo Kyjev "B" 2:2 (2:0)
Branky: 14. Nezmar, 40. Blažek - 47. Eremenko, 51. Petrov.
Sestava Liberce: Zlámal - Gebre Selassie (46. Kelič), Holeňák, Košťál, Janů - Papoušek (65. Dohnálek), Gecov, Dort (70. Vlasko), Dočkal - Nezmar (65. Smetana), Blažek (81. Radzinevičius). Trenér: Škorpil.
1. FC Brno - Lokomotiv Sofia 1:0 (1:0)
Branka: 44. Došek.
Sestava Brna: Lejsal - Švejnoha (46. Kuncl), Dvorník, Trousil, Čoupek (46. Okleštěk) - Smutný (46. Szegedi), Mareček, Kalivoda, Lira (65. Střeštík) - Šural (80. Rabušic), Došek (60. Pospěch).

Reklama