Hlavní obsah

Sparta našla stopera, na hostování přichází jablonecký Huber

Fotbalová Sparta získala dalšího obránce. Personální ředitel klubu Jakub Otava potvrdil, že na hostování přichází z Jablonce třiadvacetiletý stoper Tomáš Huber. Letenským již na podzim chyběl jeden hráč pro tento post a posilu pro jaro hledali i poté, co se ve středu obrany sehrává dvojice Tomáš Řepka - Roman Hubník.

Článek

Volba na Hubera padla poté, co se o půl roku odložil příchod rakouského talentu Nicklase Hohenedera. Rakouský dlouhán dohraje sezónu v Linci a na Letnou přijde v létě jako volný hráč. „Museli jsme se připravit i na variantu, že Hohenedera nezískáme hned,“ avizoval hlavní trenér Jozef Chovanec.

Jablonecký odchovanec Tomáš Huber se do prvoligového kádru na Střelnici prosadil ve druhé polovině minulé sezony, na podzim už nechyběl v defenzivě Severočechů ani jednou. „Tomáš se ještě v pátek připojí k A týmu Sparty, dopoledne odletěl za mužstvem na soustředění do Málagy. Detaily hostování a jeho délku doladíme s Jabloncem v průběhu příštího týdne,“ oznámil personální ředitel Sparty Jakub Otava.

Chovanec tak už čeká na poslední posilu, střelecky disponovaného útočníka, jehož jméno však tají. Pražané využívají tréninkové podmínky vyhlášeného golfového resortu La Cala, který je jedním ze čtyř desítek podobných areálů v okolí Málagy. V pátek od 16:00 se Sparta utká s Krakovem.

Reklama

Související témata: