Hlavní obsah

Sparta po dvou výhrách podlehla v Málaze Dynamu Kyjev

MÁLAGA/BELEK

Po dvou hladkých výhrách na soustředění v Málaze v pondělí fotbalisté Sparty Praha podlehli Dynamu Kyjev 0:2. Letenští v předchozích dvou zápasech proti Austrii Vídeň a Crakovii Krakov dali dohromady osm gólů, proti ukrajinskému soupeři ale vyšli střelecky naprázdno. Sami naopak v každém poločase jednou inkasovali.

Článek

Poprvé už v páté minutě, kdy obránce Huber ve svém prvním utkání za Spartu vracel hlavou míč na brankáře Blažka, ale k balonu se dostal dřív soupeř a chybu potrestal. Po uplynutí hodiny hry proměnilo Dynamo šanci po rychlé akci po pravé straně. Obrat nepřinesly ani změny v sestavě Sparty, naopak soupeř mohl ještě zvýšit, ale Blažek, Řepka a Huber nebezpečí postupně odvrátili.

Další souboj sehraje Sparta ve Španělsku v úterý od 16:00 proti Politehnice Temešvár.

Olomouce ukončila soustředění v Turecku třetí remízou

Fotbalisté Olomouce na závěr soustředění v Turecku bez gólů remizovali s Farulem Constanta. Sigma se po úvodní porážce s Novim Sadem potřetí za sebou s protivníkem rozešla smírně a kouče Zdeňka Psotku navíc musí trápit skutečnost, že jeho tým na herním kempu v Beleku dokázal vstřelit ze čtyř utkání pouze jednu branku.

I proti čtrnáctému celku rumunské ligy měla Olomouc řadu příležitostí zejména v první půli. Petr po sólu obešel i gólmana, ale nedokázal míč usměrnit mezi tyče, do rány Machalického z malého vápna zase reflexivně vložil ruku rumunský brankář a v síti neskončil ani trestný kop Melinha. Bezgólovou remízu mohl ještě v poslední minutě změnit Doležal, který ale stejně jako Petr promarnil sólo na osamoceného brankáře.

"Bohužel jsme málo produktivní. Šancí jsme opět měli dost, ale nedáváme góly," řekl ČTK kouč Psotka, který po nedělní bezbrankové plichtě s Levski Sofia dal velký prostor zejména mladým hráčům druhého sledu. "Prokázali svou kvalitu, po fotbalové stránce můžeme být s výkonem spokojeni. Vázne jen koncovka. Produktivita je hodně malá, ale není to nic nového, protože s tím jsme měli problém už na podzim. Dneska to bylo dáno i tím, že hráli většinou mladí, a ti přece jen ještě nemají takové sebevědomí," dodal.

Přípravné fotbalové zápasy:
Sparta Praha - Dynamo Kyjev 0:2 (0:1)
Sestava Sparty: Blažek - Hubník, Huber, Řepka, Pamič - Kladrubský - Kulič (70. Jeslínek), Vacek, Žofčák, Zeman (70. Matušovič)- Holenda (77. Wilfried).
Sigma Olomouc - Farul Constanta 0:0
Sestava Olomouce: Lovásik - Rossi (46. Nuc), Ulma, Šuškavčevič, Heidenreich (75. Doležal) - Štěpán (60. Kobylík), Nepožitek, Štětina (60. Hořava), Machalický - Vašíček (46. Melinho), Petr.

Reklama

Související témata: