Hlavní obsah

Fotbalista Šmahaj nebude hrát, dokud nezaplatí bývalému agentovi

ZLÍN

Zlínskému záložníkovi Davidu Šmahajovi hrozí od disciplinární komise zastavení činnosti, pokud do čtvrtka neuhradí svému bývalému agentovi půl miliónu korun. Deník Sport dnes cituje šéfa disciplinárky Alexandra Károlyiho, podle něhož Šmahaj nebude moci hrát, dokud částku nezaplatí.

Článek

Podle deníku sedmadvacetiletý Šmahaj v létě 2006 podepsal přestupní lístky z Kroměříže do Zlína a spolehl se přitom na telefonický souhlas svého tehdejšího manažera Daniela Hanuse. Podle smlouvy mezi agentem a hráčem ale měl mít písemné svolení. Zlínský klub i Šmahaj věřili na ústní dohodu, kterou posléze posvětil Hanusův spolupracovník Roman Gibala.

Šmahaj později vypověděl Hanusovi smlouvu, neboť nebyl spokojený s jeho službami. Načež agent uplatnil klauzuli v kontraktu s hráčem, že musí dát k jakémukoliv přestupu písemný souhlas. Jinak fotbalista musí Hanusovi vyplatit půl milionu korun.

Po právní stránce skutečně Hanusovi peníze náleží, jeho nároky potvrdila už na podzim i arbitrážní komise svazu. "Nyní jsme mu (Šmahajovi) dali poslední šanci. Když uhradí do čtvrtka tuto částku, tak může hrát. Jinak mu bude zastavena činnost," uvedl Károlyi.

Šmahaj prý tolik peněz na účtu nemá. Jedním z řešení je podle Sportu nabídka Zlína, aby s ním Šmahaj podepsal novou smlouvu a klub by část dluhu uhradil za hráče.

Reklama

Související témata: