Hlavní obsah

Bohemians Praha myslí na záchranu, rádi by hráli i výš

Zachránit se a pokud možno hrát v tabulce ještě výš. To jsou cíle prvoligového nováčka české fotbalové ligy Bohemians Praha, který po podzimní části okupuje jedenácté místo tabulky. „Toto umístění jsme předpokládali, cílem samozřejmě zůstává udržet se v nejvyšší soutěži,“ řekl na úterní tiskové konferenci předseda představenstva Karel Kapr.

Článek

„Budeme jen rádi, pokud se ještě o nějakou příčku směrem výš posuneme,“ nechal se slyšet Kapr, jenž trenérovi Lubošovi Urbanovi přivedl na jarní část sezóny tři nové posily, samé záložníky. Z Třince do střížkovského klubu přišel Pavel Eismann, staronovou tváří je jablonecký Jan Vošahlík, jenž v týmu nováčka působil již během podzimního hostování. Třetím novým mužem je žižkovský Jan Novotný.

„Doufáme, že pro nás posily budou přínosem,“ přeje si Kapr. Podobně mluvil i trenér Urban. „S posílením kádru jsem spokojený. Potřebovali jsme vytvořit větší konkurenci ve středové řadě,“ vysvětlil hlavní kouč Bohemians Praha s tím, že čtvrtou novou zimní tváří by měl být slovenský fotbalista Peter Očovan, jemuž se vyřizují dokumenty z Banské Bystrice.

Co kouče Urbana v tuto chvíli trápí nejvíce, je asi zdravotní stav týmu před důležitým víkendovým zápasem na Kladně. „Tři hráči a masér už podlehli viróze. Jedná se o Obermajera, kapitána Zoubka a Horáčka,“ prozradil Urban. „Snad se doktorům podaří, aby byli na utkání zcela fit,“ dodal.

Do druhé poloviny sezóny jdou Bohemians Praha se čtvrtým nejlepším kanonýrem podzimu Markem Kinclem. Tomu se během šestnácti odehraných zápasů podařilo hned sedmkrát rozvlnit síť soupeře. „Na podzim jsme ukázali, že se s námi v lize musí počítat. Možná si na nás teď dají větší pozor,“ myslí si bývalý hráč Sparty. „První tři čtyři zápasy budou hrozně důležité,“ dodal na závěr zkušený forvard.

Reklama

Související témata: