Hlavní obsah

Kanonýr Bohemians Praha Kincl: Rozhodně se nechystáme brečet

Milan VlčekSport.cz

Sedm ligových branek vstřelil na podzim v české nejvyšší soutěži fotbalový kanonýr Bohemians Praha Marek Kincl. V dresu nováčka se bývalý hráč Sparty chystá bojovat o udržení, i když si uvědomuje, že to určitě nebude jednoduché. „Jsme připraveni na všechno. Nechystáme se na nic vymlouvat,“ řekl Sport.cz v úterý odhodlaně Kincl.

Článek

Na podzim jste se v lize blýskl sedmi góly. Představoval jste si něco takového po letním příchodu?

Je pravda, že jsem moc nevěděl, do čeho jdu. Tým Bohemians Praha byl nováčkem. I mě mile překvapilo, jak odvážně jsme hráli. Sice jsme hodně branek inkasovali, ale to bylo odrazem naší hry. Divákům se naše zápasy musely líbit. Některá utkání končila i přestřelkami, což se odrazilo na velkém počtu mnou vstřelených branek.

Máte na mysli například vaši prohru na Baníku 4:5?

Tento zápas byl opravdu výjimečný. Diváci viděli devět branek. A komu se podařilo naposledy na Baníku vsítit čtyři góly? Taky se nám povedla utkání proti Spartě a třeba proti Liberci.

Jak prožíváte atmosféru v týmu?

V kabině máme skvělou partu. I noví kluci co přišli, jsou úplně v pohodě. Nikdo si na nic nehraje.

S čím vstupujete do jarní části sezóny?

Hrát tak, jak jsem hráli doposud. Pokoušet se o útočný fotbal. Máme jediný cíl, zachránit se. Když se nám podaří udržet příčku, na které jsme, bude to super. Hlavně musíme zvládnout prvních pět zápasů. Abychom potom nehráli v křeči a nebili se o každý bod.

Čím si vysvětlujete fakt, že se vám na žižkovském stadiónu, kde hrajete domácí zápasy, tak daří? S Baníkem Ostrava se dělíte o třetí a čtvrté místo v tabulce domácích zápasů...

Stadión Viktorky je nám šitý na míru. Je malý, a když na nás přijde jen tisícovka či dvě tisícovky diváků, tak to nevypadá tak špatně, jako kdybychom měli hrát na Strahově.

Z čeho máte naopak před druhou částí ligy obavy?

Začátek určitě nebude jednoduchý z pohledu kvalit trávníků. Poslední přípravný zápas jsme hráli na úplně zmrzlém terénu. Ani nechápu, že rozhodčí takové utkání připustí. Rozhodně se ale nechystáme brečet, nebo se na něco vymlouvat. Jsme připraveni na všechno.

Reklama