Hlavní obsah

Na Žižkově je cíl jasný: záchrana

PRAHA

Cíl fotbalistů Viktorie Žižkov pro jarní část sezóny je jasný, je jím záchrana v Gambrinus lize a udržení prvoligové příslušnosti i pro příští sezónu. „Nejhůře chceme skončit na 14. místě. Bojujeme o holý život, o záchranu,“ řekl ve středu na rovinu prezident klubu Luděk Vinš.

Článek

Přes zimu se na Žižkově tvrdě pracovalo na nápravě zpackaného podzimu, po kterém má pražský klub na patnáctém místě na kontě pouhých 11 bodů a hrůzostrašnou bilanci z hřišť soupeřů: skóre 5:18 a nula bodů. „V mužstvu jsme provedli změny a věřím, že jsme trenérovi i hráčům vytvořili dostatečný prostor na to, aby se navzájem dobře poznali,“ nechal se slyšet Vinš.

Spokojenost se zimní přípravou kalilo trenérovi Zdeňku Ščasnému především zranění makedonského útočníka Riste Naumova. „Zlomil si klíční kost, čekají ho tři až čtyři týdny klidu,“ smutnil Ščasný, jenž věří, že se forvard během jara v sestavě Žižkova objeví.

K dispozici má  ale další jména. Klub získal do svých řad bývalého hráče Viktorie Michala Pospíšila, který pod televizním vysílačem působil v letech 2000 - 2002, či dalšího forvarda Pavola Straku. „Oba přinesli obrovskou vůli po vítězství. Věřím, že výrazný pohyb v kádru nám pomůže,“ doufá kouč.

Výraznou posilou je i příchod zkušeného záložníka Jiřího Saboua z Teplic, s nímž Ščasný již v dřívějších letech také působil. „Určitě sehrálo roli, že ho znám z minulosti,“ poznamenal trenér a dodal, že chce s mužstvem hrát agresivní fotbal, co bolí.

„Markantní rozdíl oproti podzimu vidím ve způsobu hry. Tým je mnohem silnější než v době, kdy jsem do klubu přišel,“ doplnil již třetí trenér na lavičce Žižkova v letošním ligovém ročníku.

Reklama

Související témata: