Hlavní obsah

Pecka shodil, trápí ho sladkosti dětí

Radek MalinaPrávo

Tričko na něm visí, je samý sval a šlacha. Během zimní přestávky shodil útočník Mladé Boleslavi Luboš Pecka čtyři kilogramy. Při 178 centimetrech váží jen 73 kilo. „Jsem rychlejší a manželce se tahle změna také moc líbí,“ usmívá se borec, který k podzimnímu druhému místu Středočechů přispěl třemi góly.

Článek

Už tehdy vypadal v dresu jako chrt. Co ho tedy vedlo k další redukci váhy? „Prostě jsem si řekl, že se pak budu cítit lépe, a skutečně to tak je. Mnohem lépe se mi běhá,“ lebedí si jednatřicetiletý fotbalista.

Nemusel držet ani žádnou drastickou dietu. V zimní přestávce vyšperkované tvrdým fyzickým drilem šla váha dolů bez větších obtíží. „Vlastně jsem jídelníček pojal ještě intenzivněji. Jedl jsem častěji, ale menší porce,“ vysvětluje. „Ani jsem neměl žádný problém s koordinací, který se občas po snížení váhy vyskytne. Sice jsem se chvíli cítil unavenější, ale neshodil jsem kilogramy nárazově, takže to nebylo nijak dramatické,“ líčí útočník Středočechů.

Nejen v kabině a od trenéra se dočkal pochvalné reakce. I manželka je Peckovou redukcí váhy nadšena. Paradoxně však doma ve společnosti dcery Alenky a syna Luboše číhá největší pokušení. „Mají brambůrky, čokoládky či sušenky, rád si něco takového zobnu. Manželka to přede mnou musí schovávat,“ směje se Pecka. „Vždycky si jdu pro jablko nebo nějaké ovoce, abych se udržel,“ vypráví střelec Mladé Boleslavi.

Váhový úbytek jde Peckovi k duhu

Váhový úbytek mu jde zjevně k duhu. V osmi zimních přípravných zápasech dal šest branek. Na hrotu v jarních utkáních bude zřejmě nastupovat s Michalem Papadopulosem. „V přípravě naše spolupráce fungovala. Snad to bude klapat i v lize,“ přeje si borec, jenž byl v předminulé sezóně se šestnácti góly nejlepším střelcem Gambrinus ligy.

S Mladou Boleslaví byl v minulosti v lize druhý a třetí. „Bylo by fajn, kdybych sbírku zkompletoval,“ zasní se. „Ale hlavní je projít do evropských pohárů. Jakékoliv jiné umístění bude zklamáním,“ tvrdí hráč, jenž bude nosit kapitánskou pásku místo Rajnocha, který odešel do Německa. „Trenéři si při jednom soustředění zavolali mě, Míru Millera, Adriana Rolka a Vencu Procházku. Pavel Hapal nám oznámil, že kapitánem budu já, jestli s tím souhlasíme. Kluci nic nenamítali,“ vypráví obdivovatel španělského útočníka Raúla a milovník play-stationu.

Zatím v kabině nemusel řešit žádný problém. „Ale nemyslete si, když je potřeba, umím si říct svoje a pořádně zvýšit hlas. Pro mě bude největší změna ve větší komunikaci s médii,“ culí se útočník, který kapitánkou pásku nosil v dorosteneckém věku a později v Prachaticích.

Reklama