Hlavní obsah

VIDEO: Vaniaka těšila další nula, Střihavka láteřil nad proměnováním šancí

PRAHA

Fotbalisté Slavie uhráli proti Baníku Ostrava v pondělní ligové dohrávce 19. kola již desátou výhru v domácím prostředí v řadě. Přesnou hlavičkou se o zisk plného počtu bodů postaral nejlepší jarní střelec Slavie se čtyřmi zásahy - Marek Jarolím. „Útočníci se do šancí dostávají, ale branky jim tam nepadají. Naštěstí je zastoupí jiní,“ liboval si po utkání gólman Slavie Martin Vaniak.

Článek

Desátou letošní nulu vychytal proti Baníku Ostrava gólman Slavie Martin Vaniak. „Celkově je již 145. v kariéře, ale rekord Honzy Stejskala je ještě daleko. Ten jich na svém kontě má tuším okolo 160. To bych musel ještě tak dva roky hrát, přitom už teď toho mám plné kecky,“ nechal se slyšet dobře naložený Vaniak, jenž musel už v deváté minutě předvést fantastický zákrok proti Lukešově střele.

„Jednoznačně to byl dnes nejcennější zákrok. Nechal nás ve hře,“ okomentoval situaci z úvodu jednoho z klíčových letošních zápasů. Sešívaní doma body neztrácejí a potvrdili to i proti Ostravě. „V Edenu máme dobrou bilanci. Dnes to nebylo z naší strany ideální. Zápas rozhodl týmový duch,“ doplnil zkušený gólman.

V závěru se trochu obával o těsný výsledek, ale sešívaní konec zápasu zvládli. „Vždycky je tam podvědomý strach, nikdy nevíte, kam se míč odrazí, jak odskočí...,“ poznamenal a překvapivě nelitoval toho, že rozhodčí zápas ukončil v době, kdy jeho spoluhráči upalovali s míčem na prázdnou branku. Gólman Ostravy Vašek totiž šel pomoci spoluhráčům při rohu do pokutového území a nestihl se vrátit. „Ještěže to sudí pískl. Oni by totiž jinak ten míč na půlce určitě ztratili a byl by z toho další útok,“ řekl s úsměvem na rtech Vaniak.

Jarolím na jaře šance proměňuje

Spokojenost neskrýval ani nejlepší jarní střelec Slavie Marek Jarolím. Jeho vítězná trefa proti Ostrava byla již jeho čtvrtým jarním přesným zásahem. Vaška pokořil netradičně hlavou. „Asi jsem to zdědil po Tomáši Necidovi,“ vzpomněl si na bývalého spoluhráče a dodal, že to byl jeho první ligový gól, který dal hlavou. „Naběhl jsem si do volného prostoru a vyšlo to. Na podzim jsem měl šance, ale góly jsem nedával. Nyní se to otočilo,“ řekl.

Zápas provázela přísná bezpečnostní opatření, ale k žádnému incidentu na stadiónu nedošlo. „Ukázalo se, že pořadatelé vše bravurně zvládli,“ pochválil pořadatelskou službu Jarolím.

Se sklopenou hlavou odcházel do kabin ostravský útočník a bývalý hráč Slavie David Střihavka. „Prohra nás samozřejmě mrzí, už proto, že jsme nehráli špatně, ale zahodili jsme dvě vyložené šance,“ smutnil. Jeho spoluhráči během tří jarních kol získali pouhý jeden bod a ani střelecky na tom nejsou nejlépe, v novém roce do černého ještě nezamířili. „Musíme jít dál a doma konečně skórovat, protože fotbal se hraje na góly a ne na šance,“ poznamenal.

„Situace je pro nás teď hodně těžká. Musíme doufat, že se to co nejdříve otočí,“ nechal se slyšet Střihavka, jenž Slavii favorizuje na zisk mistrovského titulu. „Slávisté jsou na prvním místě právem. Pokud budou pokračovat ve stejných výkonech, tak mají k obhajobě titulu velmi dobře nakročeno,“ složil poklonu soupeři Střihavka.

Reklama

Související témata: