Hlavní obsah

Zlín - Liberec 3:3Poslední Zlín vydřel remízu 3:3 s Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kerić 0 : 1
26. Kerić 0 : 2
51. Vyskočil 1 : 2
55. Kerić 1 : 3
79. Rýdel 2 : 3
85. Rýdel 3 : 3

ZLÍN

Fotbalisté posledního týmu tabulky Zlína vydřeli nezměrnou bojovností v závěru zápasu v domácím prostředí remízu se Slovanem Liberec 3:3. Hrdiny zápasy byli autoři dvou hattricků: domácí středopolař Rýdel a liberecký útočník Kerič. Zlín hrál v prvním poločase hodně mátožně a inkasoval dva góly. Po změně stran se probral a drtivým náporem vybojoval alespoň bod.

Článek

Smutný osud Zlína nasměroval dravý Kerič už v 7. minutě, který si naběhl na Liškovu přihrávku mezi stopery a na jeho střelu levačkou nestačil brankář Baránek reagovat. Po inkasované brance se sice pokoušeli domácí fotbalisté otevřít hru, daleko se ale nedostali, neboť jejich kombinační úsilí ztroskotávalo na nepřesné přihrávce. Zlín si tak za celý úvodní poločas nevypracoval vážnější střeleckou šanci.

Naopak aktivněji a agresivněji hrající Liberec těžil z rychlých protiútoků a ve 26. minutě udeřil podruhé. Po chybě Vyskočila poslal Liška do brejku Keriče, jehož první střelu sice brankář Baránek vyrazil, ale proti dorážce hlavou už byl bezmocný. Na bezmocnost domácích hráčů se nevydržel dívat trenér Ladislav Minář, který ve 38. minutě sáhl hned ke dvojímu střídání, Kroupu nahradil v útoku Žůrek a Dostálka ve středu pole zastoupil Musil.

Snaha o oživení hry Zlína se projevila po změně stran, kdy v 51. minutě snížil po střele z trestného kopu Rýdel. O minutu později mohl vyrovnat Žůrek, který ale neprostřelil obrannou hráz libereckých zadáků. Zlínskou jiskřičku naděje na zvrat uhasil velice rychle Kerič, který vrátil do sítě odražený míč po střele jeho spoluhráče Nezmara.

Zlín po třetí inkasované brance vsadil na zoufalou kartu. Získal převahu, ovšem v koncovce se nedokázal dlouho prosadit. Bačovu střelu v 61. minutě brankář Zlámal vyrazil a Vyskočil už na odražený míč nedosáhl. O několik chvil později liberecký gólman vyrazil tvrdou ránu Rýdla z přímého kopu.

Až jedenáct minut před koncem po faulu obránce Dejmka na Vyskočila snížil střelou z pokutového kopu Rýdel na rozdíl jediné branky. A tentýž hráč v 85. minutě další ránou z trestného kopu vyrovnal. V závěru dokonce Zlín sahal po vítězství, když v 90. minutě brankář Zlámal reflexivně chytil hlavičku Žůrka.

FC Tescoma Zlín - FC Slovan Liberec 3:3 (0:2)
Branky: 51., 79. z pen. a 85. Rýdel - 7., 26. a 55 Kerič. Rozhodčí: Makovička - Pospíšil, Santarius. ŽK: Zúbek, Trubila - Gecov, Radzinevičius. Diváci: 3200.
Zlín: Baránek - Čelůstka, Kroča, Zúbek (77. Lukaštík), Trubila - Šmahaj, Vyskočil, Rýdel, Dostálek (38. Musil) - Kroupa (38. Žůrek), Bača. Trenér: Minář.
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák (72. Radzinevičius), Košťál, Janů - Dejmek, Dočkal, Gecov, Liška - Nezmar (76. Smetana), Kerič. Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: