Hlavní obsah

Mistrovská Slavia vyhrála v Jablonci, ligu vede o 13 bodů

PRAHA

Čtyřmi zápasy pokračovala fotbalová Gambrinus liga. První Slavia vyhrála v Jablonci 2:1 a vede tabulku o 13 bodů před Baníkem. Mladá Boleslav doma jen remizovala s Českými Budějovicemi 0:0. Olomouc prohrála s Kladnem 1:3, derby Bohemians Praha - Viktoria Žižkov skončilo 0:0. Program 20. kola uzavře v pondělí duel Sparta - Brno, Letenští se mohou vrátit na druhou příčku.

Článek

Vedoucí Slavia už po remíze na Bohemians svůj druhý jarní zápas venku vyhrála. V Jablonci se sice ujala vedení, když před přestávkou otevřel skóre Fořt. Severočeši však nerezignovali a Lafata ve druhém poločase vyrovnal. Když už spěl zápas pomalu k remíze, udělali hrubku jablonečtí stopeři, mladý Pekhart je přesprintoval a svým prvním gólem v české lize rozhodl o vítězství červenobílých.

Mladé Boleslavi start jara krutě nevyšel. Dvakrát doma prohrála a v Olomouci zachraňovala na poslední chvíli aspoň remízu. Středočeši tak měli nejvyšší čas, aby zase zabrali a vrátili se na druhou příčku ligové tabulky. Nestalo se. Jihočeši znovu potvrdili, že jsou remízovými králi soutěže. Uhráli již dvanáctý nerozhodný výsledek a stejně jako nedávno na Spartě remizovali i v Boleslavi 0:0.

Také Hanáci si začátek jara představovali úplně jinak. Olomouc čeká na vítězství již pět kol. Měla relativně příhodného soupeře k tomu, aby zase uspěla - Kladno je v tabulce třetí od konce a zatím má plnou hlavu starostí se záchranou. Středočeši však domácí dokonale zaskočili, vedli už 3:0 a Olomouc stačila vstřelit už jen čestný gól, který nemohl zmírnit její rozčarování.

K pikantnímu měření sil došlo v pražském derby. Viktoria je doma na Žižkově, kde ovšem hostují také Bohemians. Ti byli v dnešním utkání vedeni jako domácí, takže Viktoria byla hostem na svém vlastním trávníku... To však byla vzhledem k postavení obou rivalů jen mírná výhoda. Ani v derby totiž gól nepadl, a tak zatímco zelenobílí se bod po bodu sunou k záchraně, Žižkov je stále předposlední a na sestupové příčce marně čeká na první jarní vítězství.

Sparta v pondělí hostí Brno a v případě vítězství se vrátí na druhé místo.

Fotbalová Gambrinus liga, 20. kolo:
Plzeň - Příbram 0:0ON-LINE
Ostrava - Teplice 1:0 (0:0)ON-LINE
Zlín - Liberec 3:3 (0:2)ON-LINE
Neděle 15. března:
Mladá Boleslav - Č. Budějovice 0:0ON-LINE
Bohemians Praha - Viktoria Žižkov 0:0ON-LINE
Olomouc - Kladno 1:3 (0:1)ON-LINE
Branky: 74. Ordoš - 26. Šilhan, 48. vlastní Ordoš, 71. Bartek.
Jablonec - Slavia Praha 1:2 (0:1)ON-LINE
Branky: 59. Lafata - 41. Fořt, 87. Pekhart.
Pondělí 16. března:
Sparta Praha - Brno (17:15,ČT2)ON-LINE

Reklama

Související témata: