Hlavní obsah

Vedoucí Slavia porazila poslední Zlín, Olomouc vyloupila Brno

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v nedělním 21. kole české nejvyšší soutěže v Kladně 1:0 a připsali si tak první jarní vítězství. Tři body jim hlavičkou ve druhé půli zajistil Michal Papadopulos. Stejný výsledek vzešel i ze souboje prvního s posledním v Edenu. Domácí Slavia tam zásluhou úspěšné trefy Tomáše Pekharta porazila Zlín. V utkání od 20:00 vyhrála Olomouc v Brně 2:1.

Článek

V Edenu v souboji první Slavie proti poslednímu Zlínu mohl otevřít skóre již ve dvanácté minutě Belaid, jeho pokus ale mezi tři tyče Baránkovy branky nesměřoval. Z obdobné pozice pálil na bránu Martina Vaniaka o osm minut později rychlonohý zlínský útočník Žůrek, i jeho pokus ale mířil vedle pravé slávistické tyče. Ač byli hosté před zápasem jasným outsiderem, svého hostitele rychlými brejky hodně zlobili.

Byli to ale domácí šampióni, kteří šli v 53. minutě do vedení. Jaroslav Černý vypracoval akci na jejímž konci byl Tomáš Pekhart, který po přihrávce svého spoluhráče neměl již problém skórovat. Spolupráce obou hráčů mohla přinést ovoce o chvíli později, talentovaný útočník ale hlavou nemířil přesně, a tak Slavia v atraktivním duelu porazila Zlín jen nejtěsnějším rozdílem.

Olomouc uspěla v Brně

V Brně měl první poločas jediného střelce v podobě hostujícího olomouckého Hudce. Ten si ve 39. minutě vyskočil nejlépe na Melinhův centr ze standardky a poslal svůj tým do vedení. Domácím se podařilo vyrovnat skóre v 65. minutě, kdy byl nový muž na trávníku Rabušic pečlivý ve sledování míče poté, co jej ze standardky zahrál David Kalivoda, a důrazný Rabušic tak mohl slavit svůj premiérový gól.

S tím se Hanáci smířit nechtěli, čehož byla důkazem situace po dvanácti minutách na druhé straně hřiště. Také olomoucký nový hráč na hřišti Janotka se dokázal prosadit, když byl na konci pohledné kombinace, kterou zakončil tvrdou střelou na Lejsalovu branku. Více gólů na stadiónu na Srbské nepadlo, a tak si Sigma odvezla z moravské metropole cenné tři body za první jarní výhru.

České Budějovice opět s remízou 

Remízový král letošní sezóny z jižních Čech šel do vedení proti Plzni již ve 13. minutě, kdy se trefil Tomáš Sedláček. Ten neměl příliš práce skórovat, když po rohovém kopu neudržel míč v náručí plzeňský gólman Daněk. Domácí mohli udeřit podruhé po sedmatřiceti minutách. Jak Stráský tak Benát ale v zakončení přesní nebyli.

Přišel druhý poločas a s ním vyrovnání Plzně. Horváth namísto střely z přímého kopu poslal míč na Lecjakse, jenž nechytatelnou bombou do šibenice nedal domácímu gólmanovi Kučerovi šanci. Do konce utkání již další branka nepadla, a tak si České Budějovice připsaly již třináctou remízu v sezóně. Výsledkem 1:1 tedy skončilo již páté vzájemné měření sil obou mužstev.

Mladá Boleslav vyhrála v Kladně

O záchranu bojující Kladno se na domácí půdě proti Mladé Boleslavi drželo do pětašedesáté minuty. V tu chvíli totiž Kalina odcentroval z pravé strany míč, který Papadopulose našel na malém vápně. Ex-ostravský forvard se hlavou nemýlil a otevřel skóre. Když už se nikdo další mezi střelce v Kladně nezapsal, připsala si Mladá Boleslav první jarní výhru.

Program 21. kola fotbalové ligy:
Liberec - Bohemians Praha 2:1 (1:0)on-line
Branky: 10. Dočkal, 83. Kerič z pen. - 51. Kincl.
Příbram - Baník Ostrava 2:1 (0:0)on-line
Branky: 63. Huňa, 73. Šmejkal - 56. Rajtoral.
Žižkov - Jablonec 0:1 (0:0)on-line
Branka: 58. Hloušek
České Budějovice - Plzeň 1:1 (0:1)on-line
Branky: 13. Sedláček - 53. Lecjaks.
Kladno - Mladá Boleslav 0:1 (0:0)on-line
Branka: 65. Papadopulos.
Slavia - Zlín 1:0 (0:0)on-line
Branka: 53. Pekhart
Brno - Olomouc 1:2 (0:1)on-line
Branka: 65. Rabušic - 39. Hudec, 77. Janotka.
Pondělí:
17:15 Teplice - Spartaon-line

Reklama