Hlavní obsah

Budějovice - Plzeň 1:1Jihočeši drží jarní neporazitelnost, s Plzní opět remizovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Sedláček 1 : 0
54. Lecjaks 1 : 1

Fotbalisté Českých Budějovic dál drží jarní neporazitelnost. V utkání 21. ligového kola s Plzní si Jihočeši po výsledku 1:1 připsali čtvrtou jarní remízu a dohromady jich mají na svém kontě už třináct. Domácí dnes vedli po chybě brankáře Daňka, kterou využil Sedláček, za hosty srovnal prvním gólem v nejvyšší soutěži Lecjaks.

Článek

Plzeňský kouč Vrba jako by už samou zoufalostí nad jarním ofenzivním trápením svého týmu nevěděl kudy kam a k velkému překvapení nasadil do útoku dvacetiletého ligového debutanta Antonína Presla. To domácí trenér Tobiáš musel udělat vynucené změny, neboť kvůli karetnímu trestu chyběl stabilní záložník Hílek. Do středu pole se tak přesunul Benát a na pravé straně operoval Mezlík.

Do už tak pošramoceného plzeňského sebevědomí zasadil další tvrdou ránu brankář Daněk, který dnes nastoupil ke svému druhému jarnímu utkání. Ve 13. minutě trestuhodně neudržel rohový kop a dorážející Sedláček pamatuje jen málo snadnějších gólů.

Na hosty padla obrovská psychická deka. Domácí brankář Kučera zůstával prakticky bez práce, zaměstnaly ho snad jen tři ostré centry, které raději vyboxoval mimo vápna. Naopak Jihočeši hojně využívali otevřené plzeňské obrany, ale ve finální fázi jim chybělo více klidu. Třeba Sedláčkovi, který ve 37. minutě v nadějné pozici špatně trefil balon.

To už hosté hráli bez mladíka Presla, kterého Vrba nahradil Tatanašvilim. A ofenzivu se mu opravdu povedlo rozhýbat. Do druhé půle vstoupila Plzeň jako vyměněná a ve 48. minutě mohlo být vyrovnáno. Krbeček se po pěkné Tatanašviliho přihrávce šikovně protáhl mezi domácími stopery, ale v tísni mířil těsně vedle.

Za tři minuty už ovšem Západočeši slavili. Horváth z přímého kopu místo střely přiťukl rozběhnutému Lecjaksovi a reprezentant do 21 let nádhernou střelou trefil horní roh Kučerovy branky. Osmnáctiletý obránce zaznamenal první ligový gól v kariéře.

Obraz hry se najednou otočil. Jihočeši byli jako opaření, nemohl jim ani příchod tradičního žolíka Hudsona. Plzeň cítila, že má na víc než na bod a pustila se do dalšího útočení. Blízko druhé brance byl nabuzený Lecjaks, který v 65. minutě po Kolářově přihrávce přízemnou střelou jen těsně minul.

Největší šanci rozhodnout zahodil střídající Rezek, jehož tři minuty před koncem krásně našel Horváth, ale vyběhnutý Kučera zachránil domácímu týmu remízu. Oba soupeři si rozdělili body popáté za sebou.

Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)
Branky: 13. Sedláček - 54. Lecjaks. Rozhodčí: Kocián - Pelikán, Marek. ŽK: Riegel, Horejš, Leština - Hájovský, Tatanašvili. Diváci: 3247.
Č. Budějovice: P. Kučera - Riegel, Horejš, Žižka, Leština - Mezlík (82. Svátek), Benát (90. M. Kučera), Homoláč, Šíma - Sedláček, Stráský (58. Hudson). Trenér: Tobiáš.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Hájovský, Halama, Lecjaks - Varadi (82. Rezek), Krbeček, Horváth, Jiráček (73. Limberský) - Kolář - Presl (36. Tatanašvili). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: