Hlavní obsah

Obrovská úleva, říkal strůjce výhry Papadopulos

KLADNO

Oslnivý fotbal hrála v úvodních jarních zápasech Mladá Boleslav. Výhry se však nedočkala. V neděli v Kladně byl její projev děsivý, přesto získala tři body. „Řekli jsme si, že veškerá paráda musí jít stranou. Už jsme nesměli ztratit a taktiku jsme tomu podřídili. Vítězství znamená obrovskou úlevu,“ vykládal útočník Mladé Boleslavi Michal Papadopolus.

Článek

Právě on přesnou hlavičkou zařídil první jarní vítězství týmu trenéra Hapala. „Tlak na nás všechny byl v průběhu týdne po minulém bezbrankovém utkání s Budějovicemi obrovský. Zčásti jsme hráli za trenéra, zčásti za sebe. Kdybychom nevyhráli, asi by se během reprezentační přestávky v klubu děly veliké věci,“ říkal mnohoznačně nejlepší střelec Středočechů.„Ale Kladno jsme nakonec porazili a tudíž se nám bude dýchat klidněji,“ přemítal o efektu prvního jarního tříbodového zisku.

„Průběh zápasu a naše hra nebyly ideální. Prostě jsme jen bojovali,“ vyprávěl Papadopulos. „Už jsme to strašně potřebovali pro psychiku, protože jsme celou zimu dřeli, v přípravě hráli slušně, ale výhru zaznamenali až v pátém kole,“ posteskl si nad bodovými ztrátami Boleslavi.

Věděl, že s podobným projevem jako proti Kladnu by jeho tým se silnějšími soupeři mohl na úspěch myslet těžko. „Kombinace se nám nedařila, prakticky jsme se vůbec nedostali na dostřel branky domácích. Ale věděli jsme, že musíme být trpěliví a udržet si koncentraci,“ odtajnil taktické záměry Papadopulos.

Právě on v klíčovém okamžiku zachoval chladnou hlavu. „Venca Kalina se dobře podíval, já dvěma kroky cuknul za obránce a získal rozhodující čas,“ líčil útočník Středočechů, který si po zápase vyměnil dres s kladenským Pavlem Bartošem, jenž po vzájemném vzdušném souboji na podzim skončil v nemocnici se zlomenými žebry a protrženou plící. „Ještě jednou jsem se mu omluvil a popřál mu štěstí v boji o záchranu,“ dodal Papadopulos.

Reklama

Související témata: