Hlavní obsah

Huňa: Bojuju hlavně za výsledky týmu, všechno ostatní je bonus

Jan KrůtaSport.czPrávo

Kapitán Příbrami Daniel Huňa vstřelil v utkání proti Baníku Ostrava již jedenáctou branku v sezóně a s Keričem a Necidem se dělí o post nejlepšího střelce probíhajícího ročníku Gambrinus ligy. "Bojuju hlavně za Příbram a výsledky týmu. Pokud budu dál dávat góly a pomůže to k bodům i titulu krále střelců, bude to pěkný bonus," říká kanonýr.

Článek

Na další gól do své sbírky jste čekal od patnáctého kola. Spadl vám kámen ze srdce, když jste to zlomil?

Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli nad Baníkem. Je vidět, že doma jsme opravdu hodně silní. Venku sázíme hlavně na dobrou obranu, takové to trenérovo catenaccio. Ale doma si věříme a je to vidět i proti silným soupeřům.

Věřil jste, že se mužstvo za nepříznivého stavu 0:1 nepoloží?

Určitě. S trenérem jsme už o poločase ostatní nabádali, že jsme fyzicky hodně silní, můžeme soupeře uběhat a zápas vyhrát.

Prosadil jste se hlavou. Byl jste překvapen, že vám stopeři nechali dost místa?

Trenér nám říkal, že Baník v minulých zápasech nechával hráčům soupeře poměrně dost prostoru. Měli jsme proto hrát balón rychle od nohy, dávat co nejvíc centrů do vápna. Jednou mě tam nechali a byl z toho gól.

Jak jste viděl situaci u vítězné branky Šmejkala? Ostravští protestovali, že gól platit neměl, sudí ho uznal až na pokyn asistenta...

Asi třikrát se tam dorážel balón a podle mě to pan rozhodčí na lajně viděl výborně. Já byl přímo u toho a gólman po hlavičce Šmejkala chytal míč až za čárou. Jsem si stoprocentně jistý.

Na kontě máte teď jedenáct gólů, stejně jako liberecký Kerič a Necid, který už ze Slavie odešel. Berete to jako souboj na dálku s Keričem?

Kerič je výborný fotbalista. Slyšel jsem, že v sobotním zápase měl kromě gólu ještě další šance. Ale já bojuju hlavně za Příbram a výsledky týmu. Pokud budu dál dávat góly a pomůže to k bodům i titulu pro krále střelců, bude to pěkný bonus.

V závěru zápasu jste ještě nastřelil tyč. Mrzí to hodně?

Je mi líto každé neproměněné šance. Ale důležitější je, že jsme vyhráli, než to, kolik jsem dal gólů zrovna já.

Reklama

Související témata: