Hlavní obsah

Jablonec na jaře září

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisté Jablonce na jaře válejí. Vyhráli pět ze šesti ligových zápasů a najednou se zařazují mezi adepty na pohárová umístění. „Je příjemné být v tabulce takhle nahoře. Určitě jsme to nečekali. Do sezóny jsme šli skromně s cílem se co nejdříve zachránit. To jsme už po dvaadvacátém kole splnili,“ glosoval nevídanou bilanci trenér František Komňacký.

Článek

„Úvahy o případném třetím místě jsou ale předčasné. Naší povinností je udržet hráče na uzdě, aby nepropadli přílišné euforii. Po zvládnutí zápasu s Českými Budějovicemi se soustředíme na duel v Brně a doma s Libercem. Teprve potom si sedneme a vyhodnotíme, jestli máme sílu prát se o pozice do páté příčky nebo půjdeme cestou začleňování dalších mladých hráčů,“ uvažoval kouč.

Komňacký si cení bojového ducha týmu. „V mužstvu panuje dobrá atmosféra. Mohu být spokojen i s individuálními výkony. Dobře pracuje obrana a vysoký standard si drží útočník Lafata. Vidím v tom záruku, že kolektiv bude dál usilovně pracovat,“ přemítal trenér.

Po Lafatovi, který skóroval sedmkrát, je druhým nejlepším střelcem mužstva stoper Petr Pavlík se čtyřmi góly. „Dařilo se mi na podzim a teď jsem k tomu přidal další trefu. Zápas s Budějovicemi jsme měli pod kontrolou,“ pokýval hlavou jablonecký kapitán.

Patnáct jarních bodů má podle něj velkou váhu. „S takovým bodovým nárůstem jsme nepočítali. A mohli jsme mít ještě o jeden více, nebýt nešťastného závěru zápasu se Slavií, kdy jsme dostali rozhodující gól. Ale v jiných utkáních nám zase přálo štěstí,“ vykládal Pavlík.

„Mým přáním je skončit v tabulce před rivalem z Liberce. V posledních letech jsme o tom jenom snili, kdežto teď k tomu máme blízko. Hodně napoví vzájemné derby,“ přidal se ofenzivní záložník Filip Klapka.

Reklama