Hlavní obsah

Náskok v tabulce pravdy by mohl na titul stačit, uznal po derby Jarolím

PRAHA

Spokojeni mohli být nakonec oba. Sparťanský kouč Jozef Chovanec uhrál ve slávistickém chrámu remízu, takže po pondělním derby kanálem chodit nemusí, jeho domácí kolega Karel Jarolím ale také, neboť jedenáctibodový náskok jeho svěřenců se neztenčil a mužstvo už může pomalu začít slavit titul.

Článek
Fotogalerie

„V tabulce pravdy jsme sice dva body ztratili, ale i tak by mohlo desetibodové aktivum stačit. Tedy, pokud ho umocníme výhrou v příštím kole na Kladně,“ zachoval domácí trenér Jarolím po remíze v derby kamennou tvář.

Jarolím: Bylo to derby o jednom mužstvu

Při hodnocení derby mu ztvrdla ještě víc... „Bylo to vlastně utkání o jednom mužstvu. Očekával jsem, že Sparta bude hrát ofenzivněji, zvláště když vyhlašovala, že atak na nás ještě nevzdala. Opak byl ale  pravdou,“ netajil, že ho bezuzdná letenská defenzíva přece jen zaskočila.

„Měli jsme s ní  hlavně v první půli problémy, neboť nám chybělo víc klidu a v šestnáctce i důrazu. Spartě navíc pomohlo, že se dostala do vedení, nám zase to, že mužstvo podržel v samém závěru první půle Vaniak. Kdyby šel soupeř do dvougólového vedení, těžko bychom s výsledkem něco udělali,“ uznával domácí kouč Karel Jarolím, který kvitoval výkon svých svěřenců po změně stran.

„Druhá půle byla vlastně kopií té první jen s tím rozdílem, že jsme si vytvářeli daleko víc příležitostí. Jen mě mrzí, že vyrovnání nepřišlo dřív, protože pak bychom určitě dotáhli derby do vítězného konce,“ přidával.

Chovanec: I já očekával víc

Jeho letenský kolega Jozef Chovanec mohl těžko oponovat. „Snad nás mohou omlouvat zdravotní problémy, neboť někteří hráči museli nastoupit s teplotou a pod injekcemi a Hubník končil derby s evidentními problémy, ale tím argumentovat nechci. Natož abych se hájil,“ přiznával na rovinu, že i on čekával od svého mužstva víc.

Trenér Sparty Jozef Chovanec během derbyfoto: Právo/Lukáš Táborský

„Proto jsem spokojený s bodem, s předvedenou hru však nikoli, protože my chtěli hrát mnohem lepší fotbal. Hlavně aktivnější,“ dodal letenský kouč, který přesto nacházel na hře svého mužstva jistá pozitiva. A nikoli jen v importu jednoho bodu, jímž si Sparta pojistila vysněnou druhou příčku v tabulce.

„Určitě jsem je našel... Ve stabilní formě gólmana, ve výborném výkonu Řepky, neboť ve dvojici s Huberem těžký zápas zvládli, ale třeba i v nasazení Kadlece. Ale na druhé straně se nenechávám unášet chimérami...Slavia hraje velice dobře a hlavně doma hodně aktivně, takže bychom museli podat jiný výkon, abychom odvezli všechny tři body.“

Ve skutečnosti k nim ale měla jeho Sparta blízko. Jen osm minut jí scházelo, aby vyloupila Eden. „Jenže to bychom museli v závěru první půle proměnit druhou obrovskou příležitost, kterou jsme měli. Za stavu 2:0 by byla naše větší... Anebo bychom se museli vyvarovat minely, kdy jsme před inkasovaným gólem nepochopitelně neodehráli balón ze šestnáctky. Naše vítězství by asi nebylo spravedlivé, ale co je ve sportu spravedlivého?“ meditoval Chovanec.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články