Hlavní obsah

Hrdlička by zvedl ruku pro Haška, jednání s koučem z ciziny ale také potvrdil

Nejen strahovský ministr financí Jaroslav Vacek a první muž českého fotbalu Pavel Mokrý, ale i šedá eminence českého fotbalu František Hrdlička potvrdil, že jednání se zahraničními trenéry přicházejícími v potaz pro českou reprezentaci probíhají. Uvedl to v chatu on-line na Sport.cz, kde v pátek v poledne odpovídal na dotazy čtenářů.

Článek

„Sám sice žádná jednání nevedu, ale mám informace, že probíhají. Ale nejen se zahraničními trenéry,“ nechal se v chatu on-line Sport.cz  slyšet šéf fotbalových Teplic František Hrdlička, jenž zasedá ve výkonném výboru ČMFS. Jedním dechem však dodal, že on sám by preferoval, kdyby k českému národnímu mužstvu přišel Ivan Hašek. A nevedly by ho k tomu rozhodně jen finanční otázky, jež jsou s případným angažováním zahraničního kouče spojeny.

„Angažování zahraničního trenéra je samozřejmě o financích, ale jednání jsou vedena v dostupných možnostech našeho svazu a hlavně s cílem finanční motivace za postup na mistrovství světa,“ vysvětloval Hrdlička.

Pochopitelně že se nevyhnul i otázkám na extrenéra národního mužstva Petra Radu, jenž k reprezentaci přišel právě z Teplic. „Rozhodně to nebylo o tom, že bychom se ho zbavovali. Vždyť pod jeho vedením hrálo naše mužstvo do posledních kol o evropské poháry. Jsem přesvědčen, že jde o kvalitního trenéra, který ovšem neměl u reprezentace výsledky a ani hra nesplňovala předpoklady. I proto jsem se s ním před jeho odvoláním sešel, protože mě k němu váže nejen profesionální, ale i lidský přístup. Proto jsem považoval za slušné říci mu všechno z očí do očí,“ pravil Hrdlička.

Feninovi ve Frankfurtu vyčinil

I s exteplickým Martinem Feninem, jenž byl za exces po kvalifikačním duelu se Slovenskem vyloučen z české reprezentace, Hrdlička mluvil. „Ve čtvrtek jsem se s ním sešel ve Frankfurtu a patřičně jsem mu vyčinil jako za starých časů. Martin si je vědom, že udělal chybu a je připraven si svými výkony říci znovu o reprezentační dres,“ prozradil František Hrdlička.

Liga autonomii potřebuje

Na přetřes přišla při chatu pochopitelně i jeho vize na osamostatnění ligy. „Pozor – žádné odtržení, jak bylo a je někde prezentováno, ale o autonomii ligy tak, jak funguje prakticky ve všech evropských zemích. Jestliže se chceme s naším fotbalem pohnout dopředu, musíme i my tento model převzít. Není třeba nic vymýšlet, protože ve Francii, Německu a dalších zemích je všechno vymyšleno, argumentoval František Hrdlička, jenž hodlá svůj návrh přednést na pondělním Ligovém shromáždění v Praze.

Teplice chtějí do pohárů

Samozřejmě že otázky směřovaly i na Teplice a jejich pohárové ambice. „Chceme se do evropských pohárů dostat. Hráči i realizační tým v čele s trenérem Plíškem pro to udělají maximum, ale současně musíme respektovat sílu soupeřů,“ navnadil Hrdlička fanoušky žlutomodrých barev a zároveň je ujistil, že Teplice jsou stabilizovaným klubem se silným vlastníkem, jenž samozřejmě touží dostat se v budoucnu do nejvyššího patra ligové tabulky.

Reklama