Hlavní obsah

Jsme první, ale ve špatné lize...

PRAHA

Jsou prvenství, o která nikdo nestojí. Česká republika je v rakovině tlustého střeva a konečníku na pomyslné první příčce na světě. Liga proti rakovině Praha a Českomoravský fotbalový svaz proto vyhlašují charitativní akci „Jsme první, ale ve špatné lize...“ Proběhne na stadiónech Gambrinus ligy a 2. ligy.

Článek

Fotbaloví internacionálové Jan Fiala, František Veselý, František Knebort, Miroslav Příložný či Miroslav Mlejnek natočili videospot, který je výzvou ke včasné prevenci, spojenou s informací o jejich vlastním příkladu včasného vyšetření. To je jedna ze součástí charitativní akce „Jsme první, ale ve špatné lize...“, která je zaměřena na boj proti rakovině tlustého střeva a konečníku.

Hlavním cílem projektu je přesvědčit potenciální nositele nemoci, aby nezanedbali včasné preventivní vyšetření. Akce proběhne na stadiónech 9.-10. května (27. kolo Gambrinus ligy a 26. kolo 2. ligy), 13. května (odvetné zápasy semifinále Poháru ČMFS a zároveň termín veřejné sbírky „Český den proti rakovině“) a 16.-17. května (28. kolo Gambrinus ligy a 27. kolo 2. ligy).

Liga proti rakovině se zaměřuje hlavně na nejvíce ohroženou část populace (muži nad 40 let, vůbec nebo nepravidelně sportující, se špatnými stravovacími návyky, kuřáci, neabstinenti). A protože fotbaloví fanoušci spadají ve velké většině právě do této ohrožené kategorie, rozhodla se spolu s fotbalovým svazem oslovit je na stadiónech a přesvědčit je ke včasnému využívání screeningových programů.

Reklama