Hlavní obsah

Ostrava prohrála doma se Zlínem, Liberec s Olomoucí

PRAHA

Dvě překvapení se zrodila v nedělních zápasech 25. kola fotbalové ligy. Ostrava vedená poprvé v nejvyšší soutěži novým trenérem Vernerem Ličkou totiž prohrála 1:3 s posledním Zlínem. Cestou do pohárové Evropy pohrdají i oba severočeské celky. Liberec totiž prohrál doma s Olomoucí, Jablonec odjel s třígólovým přídělem z Teplic.

Článek

Sparta nabídla sobotní remízou v Příbrami svým soupeřům v boji o druhou příčku a vstupenku do pohárové Evropy další šanci, Jablonec jí však pohrdl. Na teplických Stínadlech podal bázlivý a ustrašený výkon, takže domácím podlehl 0:3. Teplicím hodně pomohla středeční pohárová výhra v Liberci a postup do semifinále národního poháru. Získaly sebevědomí, které se do jejich hry samozřejmě promítlo, takže po hladké výhře nad Jabloncem mohou začít pošilhávat po cestě do pohárové Evropy.

Liberec ve večerním televizním zápase s Olomoucí  možnost bodově se na Spartu dotáhnout a bojovat s ní o druhé místo zaručující účast v kvalifikaci o Ligu mistrů odmítl rovněž. Proti Hanákům si sice vynutil převahu, ale protože Košťál trefil jen břevno a Kerič dvě velké šance neproměnil, rozhodl výpad Olomouce v poslední minutě. Janotka vypálil, jeden z domácích obránců míč trečoval a ten skončil za Zlámalovými zády. Liberec zůstal po prohře třetí, za to Hanáci se posunuli o příčku výš a přihlásili se do boje o účast v evropských pohárech.

Velké překvapení se zrodilo odpoledne na ostravských Bazalech. Mizérie Baníku totiž pokračuje i pod novým trenérem Vernerem Ličkou. Poté, co vypadl z Českého poháru, nestačil ani na poslední Zlín. A nic mu nepomohlo, že se ujal vedení vlastním gólem hostů. Zlín totiž do přestávky vyrovnal, po půli přidal další dvě branky a odvezl si tři body, jimiž oživil naději na záchranu. Srovnal totiž krok se Žižkovem, jenž už dopoledne remizoval v hodně dramatickém utkání s hektickým závěrem s Kladnem, a stáhl bodové manko na čtrnáctou Příbram na šest bodů. Duel na Žižkově bude mít dohru u disciplinární komise, neboť trenér Ščasný byl vykázán na tribunu a Švancara dostal červenou, i kddyž už seděl mezi náhradníky.

Na jihu Čech zůstaly České Budějovice věrny tradici a opět remizovaly. Nad Brnem dlouho vedly, ale hostům nakonec zachránil bod Tomáš Došek.Pro domácí to byla už patnáctá remíza v letošním ligovém ročníku.

Program 25. kola kolo uzavře pondělní dohrávka Slavia - Mladá Boleslav.

Program 25. kola Gambrinus ligy
Sobota
Plzeň - Bohemians Praha 3:1 (0:0)on-line
Branky: 52. Hájovský, 57. Petržela, 63. vlastní Belaň - 87. Ibe.
Příbram - Sparta 1:1 (0:1)on-line
Branky: 90.+3 Dos Santos - 18. Kušnír.
Neděle
Žižkov - Kladno 2:2 (0:2)on-line
Branky: 75. a 85. Nuamov - 12. Klinka, 25. Szabo z penalty.
Ostrava - Zlín 1:3 (1:1)on-line
Branky: 19. Novák vlastní - 32. Kroupa, 61. Žůrek, 81. Kroča
Teplice - Jablonec 3:0 (1:0)on-line
Branky: 30. Stožický, 58. Klein, 90. Doležal.
České Budějovice - Brno 1:1 (1:0)on-line
Branky: 29. Sedláček - 90. T. Došek
Liberec - Olomouc 0:1 (0:0)on-line
Branka: 90. Janotka
Pondělí
19:00 Slavia - Mladá Boleslavon-line

Reklama