Hlavní obsah

Stožický nasměroval Teplice k vítězství nad Jabloncem

Josef PešoutPrávo

Záložník Vlastimil Stožický je s pěti góly aktuálně nejlepším střelcem fotbalistů Teplic v první lize. V duelu s Jabloncem vstřelil vedoucí branku a tím nasměroval svůj tým k vítězství. „Ze začátku utkání se na nás ještě projevila únava z pohárového zápasu v Liberci. Ale pak jsme se toho zhostili dobře a zaslouženě jsme vyhráli,“ oddechl si Stožický, který se prosadil po třiceti minutách hry.

Článek

„Předpokládali jsme, že by Jablonečtí mohli mít problémy při centrech na zadní tyč. Naběhl jsem si do tohoto prostoru na vynikající přihrávku Pavla Verbíře. Dal jsem tam dřív nohu než bránící Haurdič a ještě jsem stihl prostřelit brankáře mezi nohama, takže v tom byl i kus štěstí. Snažil jsem se umístit balón,a že prošel do sítě, tak jsem za to jen rád,“ líčil záložník, který působil i v Jablonci, kde se ale moc neprosadil. „Právě proto jsem se chtěl v tomto zápase vytáhnout,“ usmál se Stožický.

Střeleckou formu má v poslední době i stoper Martin Klein, který skóroval v poháru v Liberci i v lize proti Jablonci. „Bránící hráč míč naštěstí  podběhl. Zorientoval jsem se lépe, než soupeř, a povedlo se mi překonat i gólmana. Od začátku jsme chtěli hrát aktivně a nechtěli jsme připustit, aby šel Jablonec do vedení. S výjimkou úvodních dvaceti minut jsme měli zápas pod kontrolou,“ přiblížil Klein, který kromě vstřelených gólů v obou zmíněných zápasech výborně zvládl i svoje obranné úkoly. Teplice v lize ani v poháru na jaře ještě doma neinkasovaly. „Pro nás jsou důležitá vítězství a ty nuly vzadu jsou něčím navíc,“ glosoval to Klein.

Jablonecký brankář Lukáš Zich si postěžoval na nedůraznou hru svých spoluhráčů: „Chyběla nám agresivita v obou pokutových územích. V tom nás Teplice předčily. V poločase jsem věřil, že bychom mohli remizovat, ale bohužel jsme nebyli schopní dát gól.“

Reklama

Související témata: