Hlavní obsah

Hapal se přestal holit, chce vyplenit Eden

PRAHA

Zajímavou konfrontaci slibuje pondělní dohrávka 25. kola fotbalové Gambrinus ligy. Slavia, nejlepší tým v domácím prostředí, přivítá Mladou Boleslav, mužstvo s nejlepší bilancí ze zápasů venku. Červenobílí ze dvanácti zápasů v Edenu ztratili body pouze jednou, remízou se Spartou. Středočeši pak venku získali dvacet bodů, o bod více než Sparta a o tři více než Slavia.

Článek

Mladá Boleslav z devíti vzájemných střetů se Slavií vyhrála jenom jeden. Statistiky však ponechává stranou. „Pokusíme se o to, co se zatím žádnému mužstvu nepovedlo,“ vyhlásil trenér Pavel Hapal s jasným cílem, aby Středočeši byli prvním českým týmem, který v novém Edenu vyhraje.

A protože to kouč myslí vážně, jde hráčům příkladem. Před duelem na Slavii se proto přestal holit. Strnisko na Hapalově tváři totiž Mladé Boleslavi přineslo štěstí v minulém kole. Mužstvo porazilo Teplice a dočkalo se prvního jarního vítězství doma. Osvědčený recept teď Hapal hodlá použít i na hřišti suverénního lídra soutěže.

„Přijede k nám mužstvo, které bylo po podzimní části řazeno ke kandidátům na titul. Vstup do jarní sezóny se jim úplně nepovedl, teď jsou na tom přece jen o něco lépe. Věřím tomu, že nepřijedou jenom bránit a že se budou snažit také hrát dopředu. To by nám mohlo vyhovovat,“ očekává Hapalův protějšek Karel Jarolím. „Když hrajete se soupeřem, který brání v osmi lidech, tak je to pochopitelně o prvním gólu. Boleslav se asi bude snažit hrát tak, aby případně nějakou branku vstřelila,“ dodává kouč Slavie.

Sešívaní ve čtvrtek porazili v poháru Zlín 3:0 a neskrývají, že na podobné skóre toužebně čekali. „Pro nás byl pohárový zápas důležitý, protože jsme potřebovali uhrát dobrý výsledek, což se nám povedlo. Hra sice ještě nebyla úplně optimální, ale konečně se nám podařilo vsítit více než jeden gól a to je pro nás pozitivní. Navíc před důležitým ligovým zápasem,“ poukazuje kapitán Erich Brabec.

Zápas začíná v 19:00, vysílá ho ČT2 a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: