Hlavní obsah

Ani vlastní gól zlínského Nováka nezabránil jeho týmu vyloupit Ostravu

PRAHA

První zápas v lize v základní sestavě a hned první gól. Bohužel ale do vlastní sítě. Takový rozjezd ve své kariéře si určitě zlínský fotbalový talent Filip Novák nepředstavoval. Ve 25. kole tím šel Baník Ostrava do vedení, přesto se Zlín radoval z konečné výhry 3:1. „Tím, že se vyhrálo, tak ho to možná ještě posilní,“ řekl pro Sport.cz Novákův agent Jan Levý.

Článek

„Byla to pro něho těžká situace, míč nakopával ostravský záložník Lukeš, Filipa trefil a míč se od něho odrazil do zlínské brány,“ popsal moment z 19. minuty agent Levý. „Rozhodně už byly k vidění pozoruhodnější vlastní góly,“ dodal manažer, jenž je držitelem licence agenta hráčů z Německého fotbalového svazu.

Baník chtěl mizérii, která se podepsala i na vyřazení z Poháru ČMFS, zastavit. Jakého jiného soupeře si mohli Ostravští přát, než před vlastním publikem přivítat poslední Zlín. Když navíc po vlastní brance Nováka z 19. minuty vedli 1:0, málokdo by čekal nějaký zvrat. Ten ovšem přišel a hosté po brankách Kroupy, Žůrka a Kroči nakonec slavili výhru 3:1.

I proto nakonec mohl osmnáctiletý zlínský levý bek odcházet ze hřiště po devadesáti minutách s hlavou nahoře. „V prvních minutách byl možná ještě trochu nervózní, z čehož mu nepomohl ani onen vlastní gól, zbytek zápasu potom ale odehrál velice slušně,“ řekl na adresu reprezentanta do devatenácti let Novákův manažer Levý.

Radost z vystoupení na Bazalech měl i trenér hostujícího týmu Ladislav Minář. „Po rohu jsme dokázali vyrovnat a pomohlo nám i vynucené střídání. Po příchodu Libora Žůrka jsme po sklepnutí míče chtěli hrát druhou přihrávku kolmo za obranu, a to se povedlo. Využili jsme jeho rychlosti. Druhou půli jsme měli pod kontrolou," řekl kouč Minář.

Reklama

Související témata: