Hlavní obsah

V Edenu nabídl duel Slavie s Mladou Boleslaví skutečný svátek fotbalu

Fotbal, jaký slávistický stadión na jaře ještě neviděl. V dohrávce 25. kola fotbalové ligy mezi Slavii a Mladou Boleslaví ale v Edennu nešlo jen o výsledek a šest gólů, ale i o spoustu dramatických momentů. Třeba hned v úvodu zápasu, kdy si vybral slabou chvilku domácí brankář Martin Vaniak, jenž doslova vnutil hostům vedení. „Bylo opravdu nepříjemné inkasovat takový gól,“ přiznal zkušený gólman domácích.

Článek

Jen těžko vysvětloval strážce slávistické svatyně Vaniak kiks, jímž v úvodu zápasu poslal hosty do vedení. Zkušený gólman si pod rukama nechal projít slabý pokus hostujícího Chramosty. „Bylo opravdu nepříjemné inkasovovat takovou branku. Když už se to mělo stát, bylo dobře, že k tomu došlo už v páté minutě,“ řekl Vaniak. „Ještě se s tím dalo něco dělat,“ dodal.

„Zápas byl opravdu divoký. Nejenže jsme neproměnili penaltu, ale dostali jsme i hloupý gól a navíc jsme podle mého dali branku, která nebyla uznána,“ glosoval Vaniak divokou přestřelku. „Divákům se ale utkání muselo líbit. Bylo dramatické až do konce, neboť obě mužstva chtěla vyhrát,“ uznala slávistická gólmanská jednička.

Střelec třetí branky Mladé Boleslavi Michal Papadopulos považoval za rozhodující okamžik, kdy Slavia nedala penaltu. „Před utkáním bychom bod určitě brali, nakonec s ním ale musíme být spokojeni. Od chvíle, co Slavia nedala penaltu, nás zatlačila,“ řekl.

Další moment, který výrazně rozhodl o průběhu zápasu, byla podle něho situace z druhého poločasu, kdy se mladoboleslavský mladík Chramosta řítil se spoluhráčem na jednoho slávistu. Sobecky ale držel míč na svých kopačkách a nechal se vytlačit až k postranní čáře. „Kdybychom tuto šanci využili, věřím, že bychom si tři body odvezli,“ nechal se slyšet Papadopulos.

Reklama

Související témata: