Hlavní obsah

Zachráníme se, slibují příbramské opory Huňa a Borek

Karel FeltPrávo

Příbram patřila na podzim k příjemným překvapením fotbalové Gambrinus ligy, na jaře ale klopýtá, až se stala nejhorším týmem po zimní přestávce. Nebezpečně se k ní přiblížil i Žižkov, který je jejím nejbližším soupeřem v boji o záchranu.

Článek

Trenér Massimo Morales minulý týden promluvil hráčům do duše a výsledkem byl zlepšený výkon a cenný bod v duelu se Spartou za remízu 1:1. Tým opět táhli kapitán mužstva Daniel Huňa a jeho spoluhráč Tomáš Borek.

O pohovorech, které měl v týdnu trenér Morales se svými svěřenci, se u Litavky vyprávělo před i po utkání. „Neřekl bych, že to byl nějak ostrý pohovor. Trenér nám řekl, co musíme změnit, my jsme si to srovnali v hlavách a proti Spartě to bylo znát. Chtěli jsme se předvést před velkou návštěvou,“ uvedl útočník Tomáš Borek, který byl v sobotu nejlepším hráčem Příbrami. Odvedl obrovský kus práce dopředu i v defenzívě.

Borek věřil až do konce

„Pohovor skutečně nebyl nijak ostrý. Kouč nám řekl, abychom přidali v tréninku a v zápasech zase hráli jako tým, byli kompaktní jako na podzim. To se nám na jaře vytratilo, ale i on uznal, že hodně problémů nám způsobila marodka. Proti Spartě jsme to už zase byli my,“ dodal Daniel Huňa.

Příbram bojovala doslova do poslední sekundy, v níž dal Dos Santos vyrovnávací gól... „Věřil jsem, že dokud sudí naposledy nefoukne do píšťalky, můžeme s tím něco udělat. To se také povedlo. Konečně jsme měli i štěstí a bod se Spartou má cenu zlata. Ještě není konec, ale věřím, že se zachráníme. Nenecháme se dostat pod tlak tím, co se v tabulce děje kolem nás. Koncentrujeme se na sebe. Jedeme na Kladno, kde se dá něco uhrát, Žižkov máme doma a tady jsme silní. Vyhrajeme a ligu udržíme,“ zdůraznil Borek.

„Ani v nejmenším si nepřipouštíme možnost sestupu. Pořád máme před Žižkovem i Zlínem náskok a všechno tedy máme ve svých rukách. Můžeme spoléhat jen na sebe. Znovu jsme si potvrdili, že hrát se dá s každým, chce to jen dávat góly věřit si. Měli jsme hodně marodů, včetně mne. Teď se dáme do kupy a k bojovnosti přidáme i góly. Na jaře jsem dal jeden, na podzim deset. Udělám maximum, abych ten rozdíl snížil,“ slíbil Huňa.

Reklama

Související témata: