Hlavní obsah

Ziskem titulu svět nekončí, pravil Jarolím, ale hráčům oslavu povolil

PRAHA

„Mistři, mistři!“ skandovali slávističtí fanoušci v červenobílých ochozech žižkovského stadiónku, který by snad po výhře nad Viktorkou samou radostí zbořili. Zase mají titul. Po dlouhých 66 letech se dočkali mistrovské obhajoby! Za zpěvu oslavných chorálů a nových a nových hesel tančili hráči před Vaniakovou šestnáctkou mistrovský odzemek, zatímco trenér Karel Jarolím si na lavičce vychutnával slastné chvíle s tváří stoika.

Článek

Nakonec se ale i Karel Jarolím vydal za svými svěřenci, kteří u Vaniakovy brány děkovali nejvěrnějším fanouškům a jásal s nimi.

Doutník si nenechystal, lahev také ne

„Jsem pověrčivý, takže žádnou oslavu jsem nechystal. Na rozdíl od loňska nemám připravený ani doutník, ani láhev dobrého vína. Něco se snad ale najde,“ přiznával slávistický kouč a dodával, že hráčům oslavu povolí. „Ale jen něco menšího, protože ziskem titulu svět nekončí a čas na pořádnou oslavu se najde.“

I Jarolím k ní bude mít pořádný důvod, protože se stal po 66 letech prvním slavistickým trenérem, kterému se podařilo obhájit titul. Žádný div, že ho trochu zaskočila otázka Sport.cz, kdo byl jeho slavným předchůdcem.

„Opravdu nevím,“ přiznal bez vykrucování a když se dozvěděl, že Emilovi Seifertovi se podařilo získat čtyři tituly v řadě, jen vydechl. „To máme co dělat. Tehdy byla sice jiná doba, ale od zítřka abychom začali myslet už na novou sezónu. Bude to ale těžké, protože i soupeři se určitě posílí, aby nám cestu za primátem zkomplikovali.“

Obhajoba byla mnohem těžší

I letošní cesta za obhajobou byla ovšem pro Jarolíma a jeho tým těžká. A moc. „Však se také říká, že obhájit titul je těžší než ho získat, o čemž jsem se teď sám přesvědčil. Zvláště v dubnu, kdy jsme prožívali zlé období, to nebylo vůbec nic příjemného, protože do hlav hráčů jsem samozřejmě neviděl. Proto si také letošního titulu cením o trochu víc než loňského,“ přiznával slavistický trenér Karel Jarolím, než se vydal za svým mužstvem do Edenu.

Žižkov hlavně nechtěl dostat dardu

„Chtěli jsme do derby vstoupit s tím, že nenecháme Slavii kombinovat, ale už v páté minutě se po inkasovaném gólu vše zhroutilo. Museli jsme otevřít hru, čehož Slavia hlavně díky Šventovi využívala. Měli jsme sice dvě příležitosti ještě zápas zdramatizovat, ale nevyužili jsme jich, a dostali naopak druhý gól,“ povzdechl si asistent žižkovského trenéra Boris Kočí, neboť hlavní kouč Zdeněk Ščasný nesměl ani na lavičku, ani mezi novináře a utkání sledoval s vysílačkou v ruce z balkónu stranou hlavní tribuny.

„O půli jsme se snažili mužstvo alespoň zmobilizovat, abychom nedostali dardu a dohráli zápas důstojně, což se nakonec přece jen povedlo,“ přidával s úlevou, že jeho tým neodešel s ještě větším výpraskem.

Reklama

Související témata: