Hlavní obsah

Řepka: Do Edenu ani na milovanou Metalliku, jenom na derby!

Fotbalová Sparta si bez něj neví rady. Když byl Tomáš Řepka loni v utkání s Brnem vyloučen, neuhráli už letenští fotbalisté v závěru sezóny ani bod. A když se před pár týdny zranil, prohráli během jeho absence ve Zlíně a v Teplicích vypadli z poháru... Rozhovory poskytuje letenský brousek jen výjimečně, pro poslední magazín Sparta do toho! udělal výjimku. Nejzajímavější pasáže přinášíme.

Článek

O tom, jak se v zimě dala obrany Sparty dohromady - Nečekal jsem, že budeme na jaře tak kompaktní. Ovšem když jsem se dozvěděl, že přijde Hubník, tušil jsem, že by nám to spolu mohlo jít. Roman je velmi dobrý obránce a taky super kluk. Dobře nás doplňují krajní beci, zkrátka se nám povedlo dát to do kupy. Musím ale připomenout, že dobré výsledky vyplývají z kvalitní defenzivní hry celého týmu. Není to jen o nás čtyřech, velmi důležitou roli hraje určitě i brankář Blažek, který má na jaře skvělou formu a mockrát nás podržel. Důležité také je, že Hubňa je spolu se mnou a Blážou dalším hráčem, který si zakřičí a diriguje kluky před námi. Komunikace na trávníku je základ. Tým, který nemluví, svým způsobem nežije.

Na Slavii vyrazí pouze jednou do roka

Proč nešel do Edenu na koncert oblíbené Metalliky - Jsem velký fanoušek kapely Metallica, ale na její loňský koncert jsem do Edenu nešel. Na stadión Slavie mám cestu, jenom když musím, což je jednou za rok, když tam hrajeme derby... Na koncerty jinak chodím a muzikantům hrozně fandím. My hrajeme na trávníku taky většinou takový koncert, nemáme však nástroje, ale kopačky a míč. Pro nás je dobrá a nečekaná přihrávka jako pro muzikanta kytarové sólo…

O autech, svojí velké vášni - Člověk se strašně snadno zamiluje i do motorek. Ale takový blázen, jako Honza Holenda, který občas jezdí na KTM, zase nejsem. Přece jen už nemám zodpovědnost jen za sebe, ale za celou rodinu. Je spousta krásných aut, v nichž bych se chtěl projet, ale ještě se mi to nepodařilo. Ovšem vozy, které jsem měl, mě také dostatečně naplňovaly. Své sny jsem si splnil. Jasně, že mám ještě několik kousků vyhlédnutých. Není všem dnům konec…

Reprezentace? Prioritou je Sparta!

O zájmu nového kouče reprezentace Františka Straky - Poslouchá se to moc hezky, ale realita je trošičku někde jinde… Samozřejmě jsem rád, že o mně lidé jako Straka nebo Jozef Chovanec mluví pozitivně a že si mě dovedou představit v národním týmu. Moc nevím, co dál k tomu říct… Pro mě je jasnou prioritou tenhle klub. Sparta Praha! (důrazně) Co se bude dít dál, nechám spíš na ostatních.

O své další zálibě, tetování - Tetování miluju! Je to strašně nakažlivá věc… V tetování je kus umění, navíc jsem našel super kluka, který mě tetuje, Tomáš je skutečný profesionál. Jsme na stejné vlně, ví, jaký jsem, umí vybrat dobrý motivy. Sleduji, jaké kérky mají na sobě jiné známé osobnosti. Zajímá mě to. Na druhou stranu jsem zastáncem názoru, že každý by měl mít na svém těle vytetovaný unikát. Pro mě není zajímavé mít na svém těle motiv, který nosí Beckham nebo nějaká rocková hvězda.

Jako starý dědek chce chodit na svého syna

O vztahu s letenskými fanoušky - Některé kluky znám. Pro mě je pocta a čest, když vyvolávají mé jméno. Ještě větší radost mi udělalo, když vyvolávali mého syna… Opravdu to zahřeje. Ten pocit mě stále drží u fotbalu, pořád vím, že stále stojí za to v tomhle klubu být, rvát se v jeho dresu. Je příjemné kopat na hřišti i za kluky, kteří jsou v hledišti, fandí a podporují nás.

O synovi Tommasovi - Moc bych si přál, aby jednou hrál za áčko Sparty jako já. Bylo by to opravdu nádherné! Udělám všechno pro to, aby ho fotbal bavil, aby se mu věnoval a šel v mých stopách. Budu ho podporovat, ale uvědomuji si, že jeho kariéru ovlivnit nemůžu, bude muset makat on sám. Budu šťastnej, když to po mně přebere, já přijdu na stadión jako starej dědek a budu poslouchat, jak tribuny skandují jméno mýho kluka. To je nejkrásnější věc, která by se mohla stát.

O tom, jak funguje jako pokladník týmu - Jsem poctivý. Tohle se musí dodržovat! Na druhou stranu se s kluky snažím mluvit, dám jim šanci zaplatit jen část, mohou to delší čas nosit ve splátkách… Myslím, že proti minulým létům a bývalým pokladníkům jsem docela benevolentní.

Reklama

Související témata: