Hlavní obsah

Sparta - Jablonec 3:2Sparta i s Kadlecem porazila Jablonec. Co na to Nevrlý?

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Berger 1 : 0
39. Pamić 2 : 0
57. Vacek 3 : 0
61. Loučka 3 : 1
70. Vukovič 3 : 2

PRAHA

Sparta povinnost splnila. Jablonec doma porazila a kolo před koncem ligy drží důležitou druhou příčku. Letenští nasadili do základní sestavy také útočníka Václava Kadlece, který se omluvil z kvalifikace ME do 19 let. Ředitel reprezentačního úseku fotbalového svazu Jiří Nevrlý slíbil, že v takovém případě požene Spartu před disciplinárku.

Článek

Mladý Kadlec v základní sestavě nechyběl, a tak byla válečná sekera s reprezentačním ředitelem svazu Nevrlým vykopána. „Budu žádat postih. Hájím zájmy reprezentací, které trpí tím, že jim kluby nechtějí uvolnit hráče,“ avizoval Nevrlý. „Jsme na to připravení. Není přece možné, aby Kadlec hrál na jaře již za třetí reprezentační výběr. Devatenáctce jsme navíc dodali tři další hráče,“ poukázal Ondřej Kasík, ředitel letenské komunikace.

Byl to právě Kadlec, který se po přihrávce Wilfrieda vřítil do první šance. Spolupráci nejmladšího útočného dua v historii Sparty, jak připomíná kouč Chovanec, však nekorunoval, gólman Špit měl navrch. Na druhé straně měl takřka vzápětí tutovku Lafata, brankář Blažek však znovu prokázal, co pro Letenské na jaře znamená.

Kadlec neuspěl ani ve svojí druhé šanci, to už se však začínal zastřelovat kapitán Berger. Zkusil to dvakrát a potřetí už jeho levačka, kterou obdivoval i Liverpool, vyslala pod břevno Špitovy branky nechytatelný projektil. Pro Jablonec byl duel na Letné až příliš pohodový, a tak se ještě do přestávky dočkal i druhého trestu. U odraženého míče byl nejrychleji chorvatský obránce Pamič a povedenou ránou k tyči zaznamenal svůj první gól v české lize.

Bezstarostný fotbal pokračoval i po přestávce. Také do třetice se umístěná střela sparťanských střelců zastavila až v síti, tentokrát ji měl na svědomí Vacek. Dočkal se však také Jablonec, o jehož snižující gól se postaral exsparťan Loučka. Sparta však dál spala na vavřínech, takže Blažek si na úkor Hlouška připsal další zneškodněnou tutovku.

Sparťanská dřímota tím ovšem nekončila, a tak se hosté nenechali pobízet. Střídající Vukovič měl spoustu času doklepávat do prázdné branky, což snížením na 3:2 skončit muselo. A moc nechybělo, aby si pak Řepka po dalších zmatcích v obraně dal vlastní gól... Domácí se tedy ještě o tři body strachovali, protože Holenda ani Kadlec ve slibných pozicích pojišťovací gól nepřidali. Nakonec ale výhru uhlídali, takže jejich naděje na kvalifikaci Ligu mistrů trvá. Musí ji však potvrdit v posledním kole v Mladé Boleslavi.

Sparta Praha - Jablonec 3:2 (2:0)
Branky: 21. Berger, 39. Pamič, 57. Vacek - 62. Loučka, 71. Vukovič. Rozhodčí: Jílek - Vysloužil, Drastik. Bez ŽK. Diváci: 7402.
Sparta: Blažek - Kušnír, Huber, Řepka, Pamič - Vacek (90. Kulič), Hubník, Berger, Zeman (76. Žofčák) - V. Kadlec, Wilfried (69. Holenda). Trenér Jozef Chovanec.
Jablonec: Špit - Krejčí (90. P. Černý), Pavlík, Zábojník, Hamouz - Michálek (76. Farkaš), Eliáš, Loučka, Valenta (60. Vukovič) - Lafata, Hloušek. Trenér František Komňacký.

Reklama

Související témata: