Hlavní obsah

Teplice - Slavia 0:1Slavia vyloupila Stínadla, o vítězství mistra rozhodl Ivana

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Ivana 0 : 1

Mistr ligy z pražské Slavie potvrdil v Teplicích, že je titul ve správných rukách. Po bojovném výkonu si odvezl ze Stínadel tři body. Rozhodl o tom gól útočníka Ivany ve druhém poločase.

Článek

„Naše mužstvo se i po oslavách dokázalo na zápas dobře koncentrovat. I když jsme nebyli v optimálním složení, hra měla svou tvář a vítězství si moc ceníme. S výsledkem jsem samozřejmě spokojen,“ konstatoval trenér Slavie Karel Jarolím.

V osmé minutě předvedl individuální akci M. Černý, ale brankář Grigar jeho střelu zneškodnil. Hostující gólman Romanovs, debutující v české lize, zasahoval poprvé po čtvrthodině. Pak J. Černý střílel těsně vedle tyče a neujal se ani pokus Volešáka. Domácí kontrovali trestným kopem Stožického a průnikem Mareše. Teplickým hráčům ale scházely důraz a přesnější koncovka.

Hned po pauze mohl skórovat Hesek, ale Romanovs byl na místě. V 64. minutě Mareš po standardní situaci hlavičkoval do tyče. Záhy střídající Mahmutovič připravil jasnou šanci Heskovi a obrana Slavie odvrátila na roh. O chvíli později vyrobili tepličtí stopeři nečekanou hrubku, kterou gólově potrestal Ivana. Marně poté vyzněla teplická snaha o vyrovnání. Slavia si těsný náskok pohlídala a ještě hrozila z brejků.

„Výsledek je pro nás hodně nešťastný. Spravedlivější by asi byla remíza a měli jsme blízko i k vítězství,“ tvrdil trenér poražených Jiří Plíšek.

FK Teplice - SK Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 68. Ivana. Rozhodčí: Hájek - Ubias, Peřina. ŽK: Vaščák, Stožický, Vachoušek - Grajciar, Janda, Fořt, Hubáček. Diváci: 7054.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Vaščák (64. Mahmutovič), Matula, Vachoušek (72. Verbíř), Stožický (81. Doležal) - Hesek, Mareš. Trenér: Plíšek.
Slavia: Romanovs - Grajciar, Hošek, Brabec, Hubáček - M. Černý, Janda, Volešák, J. Černý - Ivana (90.+1 Jarolím), Fořt (78. Pekhart). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: