Hlavní obsah

Žižkov - Plzeň 0:2Plzeň vyhrála na Žižkově 2:0 před rekordně nízkou návštěvou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Kolář 0 : 1
62. Hájovský 0 : 2

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Žižkov se rozloučili s působením v nejvyšší soutěži porážkou s Plzní 0:2. Po bezbrankovém prvním poločase pro sebe derby Viktorek rozhodli Západočeši brankami Daniela Koláře a Tomáše Hájovského. Na zápas přišlo pouhých 853 diváků, což je nejmenší návštěva celého ročníku.

Článek

Plzeň začala souboj o čest lépe a před prázdnými tribunami byla aktivnější. V úvodu zahrozil dvakrát hostující Kolář, svého jmenovce v domácí brance však nepřekonal. První náznak domácích přišel až ve 13. minutě, kdy se však po Koukalově centru natahovali Kalod i Vaculík marně. Poté brankář Kolář minul míč po Petrželově rohu, ale zachránila ho levá tyč.

Po půlhodině hry byl v krátkém sledu ve dvou obrovských šancích plzeňský Varadi, nejprve však pálil nad a pár vteřin poté sám před Kolářem lehkým obloučkem poslal míč těsně vedle tyče. Nejhezčí moment prvního poločasu tak předvedl Horváth, když levačkou tři metry za šestnáctkou technicky kroutil míč do pravého horního růžku, domácí gólman však skvěle zasáhl.

Po nástupu do druhé půle vhazoval kousek od střídaček Lecjaks, domácí zcela zapomněli obsadit Koláře, ten si míč v klidu zpracoval a po teči Pilaře skončila jeho střela v žižkovské brance.

Za chvíli mohl zvýšit Varadi, jenže domácího gólmana překonat nedokázal. Na druhé straně napřáhl z dálky Xavier. V 59. minutě připravil Lecjaks pěkným útočným výpadem po levé straně hřiště dobrou palebnou pozici pro Koláře, jemuž ale rána nesedla. Vzápětí pálil po zemi Horváth, gólman Kolář konečky prstů míč vytáhl na roh.

V 62. minutě už se Západočeši dočkali druhého gólu, když si na přesný centr Lecjakse naskočil Hájovský a hlavičkoval přesně na zadní tyč. Za čtyři minuty dostali Plzeňští po závaru míč do branky i potřetí, sudí Možíš však gól neuznal kvůli Mlikově ruce. Zbytek zápasu se již pouze dohrával a hráči obou týmů jako kdyby chtěli mít poslední okamžiky tohoto prvoligového ročníku co nejrychleji za sebou.

Spokojen mohl být trenér hostí Pavel Vrba, který vyhrál sázku a může se těšit na sele od majitele klubu. Žižkov čeká na podzim pokus o návrat do nejvyšší soutěže.

30. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:0)
Branky: 48. D. Kolář, 62. Hájovský. Rozhodčí: Možíš - Pospíšil, Gallo. ŽK: Pilař, Corea, Brabec - Petržela, Limberský, Horváth. Diváci: 853.
Žižkov: Š. Kolář - Kučera, Brabec, Pilař, Xavier - Vaculík (72. Hřebeček, 82. Ujec), Hušbauer, Corea, Koukal - Kalod, Naumov (46. Straka). Trenér: Kočí.
Plzeň: Daněk - Limberský, Hájovský, Navrátil, Lecjaks - Petržela, D. Kolář (82. Krbeček), Rada, Horváth, Jiráček (44. Mlika) - Varadi (86. Dvořák). Trenér: Vrba.

Reklama