Hlavní obsah

Dávejte pohár pro vítěze ligy hned, přimlouvá se exot nároďáku Brabec

Podruhé získal se Slavií mistrovský titul, navíc jako kapitán. Oslavy si Erich Brabec vychutnává, i když lituje, že fotbalisté z Edenu nedostali trofej hned na Žižkově, kde o obhajobě rozhodli. Obránce se teď těší i na pikantní návrat do reprezentace. Za národní tým hrál Brabec zatím jen jednou - šest minut proti Mexiku v Hongkongu 8. února 2000...

Článek

Titul jste slavili už loni. Jaké je to letos?

Oslavy jsou vždy krásné. Stejně si ale myslím, že jsme měli pohár dostat hned po utkání na Žižkově. O titulu jsme sice rozhodli na hřišti soupeře, ale emoce a zážitky jsou největší právě ve chvíli, kdy je vše jasné. A my už jsme měli jistotu dva týdny. Pro příště stojí za zvážení, aby se pohár předával hned.

Dá se porovnat, ze kterého titulu jste měl větší radost?

Asi si víc vážím toho druhého. Obhájit je totiž vždycky těžší. Jsem ve Slavii dva roky a udělali jsme dva tituly... To je nádhera. Obrovský dík patří i fanouškům, protože v Edenu se vytvořila parádní atmosféra. Myslím, že i diváci si to užívali. Musím smeknout přede všemi, kteří k tomu úspěchu přispěli. Doufám, že na podzim se tady bude hrát Liga mistrů a tím přitáhneme ještě další diváky.

Tím už naznačujete cíle pro příští sezónu...

Liga mistrů je určitě velkou výzvou. Potom obhajoba titulu a také vítězství v domácím poháru.

Zmínil jste fanoušky. Nezklamali vás trochu, že někteří po zápa-se s Libercem vtrhli na hřiště?

Je pravda, že tím malinko oslavy narušili. Zdálo se mi, že tam došlo i k nějakým výtržnostem. Je to škoda, protože za sezónu zaslouží naši příznivci absolutorium. A poslední kaňkou, kterou tedy měli na svědomí jen někteří, si to pokazili.

Jinak se vám scénář mistrovských oslav líbil?

Klub to připravil opravdu parádně. Ale jak už jsem řekl, když tak dlouho víte, že jste mistrem, není to úplně ono. Mělo by se to asi změnit.

Teď už můžete myslet na dovolenou...

Bude dost krátká. Po pondělním exhibičním zápase v Edenu mě v úterý čeká sraz reprezentace, která v pátek hraje s Maltou. Testy před novou sezónou máme 18. června a tak pět dnů před nimi musím začít běhat, takže času moc není. Ale určitě si zajedeme někam k moři.

Pozvánka do reprezentace vás hodně překvapila?

Je mi dvaatřicet a naposledy jsem reprezentoval před devíti lety a čtyřmi měsíci... Asi se stanu reprezentantem s největší prolukou mezi prvním a druhým startem!

Reklama

Související témata: