Hlavní obsah

Mahmutovič: Liga ve Španělsku? Ten nejlepší sen

Josef PešoutPrávo

Pět gólů v Gambrinus lize a další dva ve finiši Poháru ČMFS. Takovou vizitku má z minulé sezóny teplický útočník Aidin Mahmutovič. Bosenský forvard na sebe upozornil rychlostí i šikovností a netají, že by to v budoucnu rád zkusil ve věhlasnějších soutěžích.

Foto: Josef Pešout, Právo

Fotbalista Aidin Mahmutovič

Článek

„S těmi pěti ligovými góly moc spokojený nejsem. Kdybych proměnil aspoň některé z řady dalších šancí, mohl jsem dát kolem deseti branek. Ale hodně si vážím pohárových tref proti Spartě v semifinále a proti Slovácku ve finále. Zisk trofeje je zatím mým největším úspěchem,“ svěřuje se třiadvacetiletý hráč.

V Česku je dva roky, přišel z Čeliku Zenica. „První půlrok v Teplicích jsem ale promarodil po operaci třísel. Pak jsem se rozehrával v druholigovém Ústí nad Labem, ale jen po deseti nebo dvaceti minutách na konci zápasů. Po loňské letní přípravě jsem se v Teplicích dostal do užšího kádru a konečně začal sbírat prvoligové starty. Zdejší nejvyšší soutěž je ale pro útočníky těžká. Soupeři usilovně brání, není snadné se prosadit,“ vykládá Mahmutovič.

Obdivuje Keriče

Z ligových konkurentů obdivuje především Chorvata Keriče z Liberce, který se stal králem střelců. „Osobně ho neznám. Sledoval jsem ho pozorně aspoň prostřednictvím médií,“ říká teplický fotbalista, který ve volném čase rád usedá k počítači. „Díky internetu jsem ve spojení s bosenskými kamarády a s rodinou. Někdy jezdíme se spoluhráči Ljevakovičem a Merzičem na výlety do Prahy. Líbí se mi procházky v centru. Teplice jsou přece jen malé,“ usmívá se.

Touha proniknout do vyšších evropských sfér zatím pořád zůstává jen touhou. „V Teplicích mám smlouvu ještě na rok, moc by mě ale lákala třeba německá bundesliga. Vůbec nejlepší by bylo Španělsko, kde jsou výborní hráči a skvělá liga. Je ale hrozně obtížné se tam dostat, spíš velký sen,“ rozjímá.

Jméno si Mahmutovič může na mezinárodní scéně ale udělat i v severočeském klubu, který v srpnu čeká 4. předkolo Evropské ligy. „Loni jsem hrál za Teplice Intertoto Cup proti Honvédu Budapešť, ale vypadli jsme hned v prvním kole. Teď máme možnost nápravy. V předkole narazíme zřejmě na zvučného soupeře, ale pokusíme se probojovat do skupiny Evropské ligy,“ odhodlaně dodal Mahmutovič.

Reklama