Hlavní obsah

Dřížďal: Přestup do Brna není krokem zpět

Čestmír FolkPrávo

Zklamání z nuceného odchodu ze Slavie ho už přebolelo, nyní má novou motivaci. Třicetiletý obránce František Dřížďal je přesvědčen, že by se mohl s fotbalisty Brna pohybovat v Gambrinus lize hodně vysoko.

Článek

„Sním o tom, že budeme černým koněm soutěže,“ doufá krajní bek, který ještě před třemi lety vyvařoval v závodní jídelně. Pak na sebe fotbalově upozornil v druholigovém Sokolově a po přestupu do Slavie prožíval nádherný příběh završený startem v Lize mistrů a ziskem dvou mistrovských titulů.

Dřížďala ovšem v rozletu přibrzdilo zranění achilovky a zánět žil. Byť se v závěru minulé sezóny již dal zdravotně dohromady, vyslechl si po jejím skončení od trenéra Jarolíma, že už je v Edenu nepotřebný.

Jako první ho poté kontaktovali funkcionáři Žiliny, o jejichž nabídce vážně přemýšlel. „Když se ale ozvalo Brno, nebylo co řešit. Přestože se mu loni moc nedařilo, řadím ho mezi naše top kluby. Česká liga má navíc přece jen vyšší kvalitu než slovenská,“ uvedl Dřížďal po podpisu dvouleté smlouvy s roční opcí. Přestup na Moravu rozhodně nepovažuje za krok zpět. „Nikde není přece psáno, že musíme nutně skončit za Slavií. Aspoň ve vzájemném zápase bychom ji mohli porazit,“ netají se Dřížďal ambicemi vytáhnout se na svůj bývalý tým.

Neznamená to však, že by se neohlížel za působením v hlavním městě jen v dobrém. „Oslavy obou titulů jsem si řádně užil, přestože při té první mě trochu limitovaly berle. A atmosféra Ligy mistrů byla pochopitelně rovněž nezapomenutelná,“ má jasno.

Teď už však myslí hlavně na to, aby pomohl k co nejlepšímu umístění svému současnému celku. „Bylo by skvělé, kdyby se nám vydařil vstup do sezóny a přilákali jsme na královopolský stadión co nejvíc fandů,“ předsevzal si Dřížďal.

Reklama

Související témata: