Hlavní obsah

K obratu zavelel kapitán Jablonce Pavlík

JABLONEC NAD NISOU

Vyrovnávacím gólem z trestného kopu zavelel jablonecký kapitán Petr Pavlík k obratu v dohrávce 4. kola fotbalové ligy proti Baníku Ostrava.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Jablonecký Petr Pavlík se raduje z branky do sítě Baníku Ostrava.

Článek

„Do té doby se nám hra nedařila. Museli jsme ten zápas nějak urvat. Postavil jsem si míč k „trestňáku“ s úkolem trefit branku. Myslím, že brankář to trochu podcenil. Do zdi si dal jen tři hráče a ještě je špatně postavil. Kdyby to bylo blíž, tak se je pokusím obstřelit. A rozhodl jsem se takhle a vyšlo to,“ líčil záložník, který patří k lídrům týmu.

„V bojovném utkání jsme ukázali, že dovedeme hrát nejen kombinačně, ale i srdíčkem. Máme deset bodů, ale nijak nejásáme. Mohli jsme mít dvanáct bodů, ale to bychom chtěli asi moc," tvrdil Pavlík, který se oproti jaru přemístil ze stoperské dvojice do středové řady.

„Mnohem více se tam běhá a hra v záloze vyžaduje jiné návyky než na stoperu. Ke konci jsem toho měl plné zuby. Ale díky ofenzivnímu pojetí se dostanu častěji do zakončení, takže s tím jsem spokojený,“ pravil Pavlík, který na podzim už dvakrát skóroval. „Mám podobný rozjezd jako loni, kdy jsem zaznamenal v pěti kolech tři góly. Doufám, že mi forma vydrží. Hlavní jsou ale týmové výsledky a věřím, že je v našich silách bodovat i příště na Kladně,“ dodal kapitán Severočechů.

Druhý vítězný gól v sezóně obstaral Drsek

Stejně jako Pavlík se podruhé v sezóně gólově prosadil stoper Pavel Drsek, který vstřelil podobně jako před čtrnácti dny proti Slovácku i proti Ostravě vítěznou branku. „Možná je to náhoda, že jsem dal zase rozhodující gól. Ale nastartovala nás už Pavlíkova trefa z trestného kopu,“ říkal autor vítězného zásahu.

A jak svou střelu viděl? „Byl jsem hlídaný osobně Nevesem. Bylo domluvené, že se přesunu na zadní tyč. Tomáš Huber tečoval míč po rohu hlavou a balón propadl až ke mně,“ přiblížil klíčový moment zápasu. Těšilo ho vítězství, ale ve hře našel ještě rezervy. „Hlavně v prvním poločase jsme nehráli dobře. Ztráceli jsme spoustu přihrávek, což nás stálo hodně sil,“ mínil Drsek.

Jak se mu zamlouvá jablonecký vstup do sezóny? „Je to super, ale pořád máme co zlepšovat. Proti Ostravě jsme se na vítězství hodně nadřeli. Naštěstí nám vycházejí standardní situace a vzdušné souboje. Umíme ale hrát i fotbal po zemi,“ povídal stoper. „Doufám, že budeme hrát v horních patrech tabulky. Může přijít krize, takže čím dříve nasbíráme hodně bodů, tím to bude lepší,“ uzavřel Drsek.

Reklama

Související témata: