Hlavní obsah

Po povýšení najde trenér Jindráček s Bohemians azyl v Blšanech

PRAHA

S novým, nebo spíše staronovým trenérem Jaromírem Jindráčkem a navíc v azylu v Chvalovského Blšanech - tak mají fotbalisté pražských Bohemians nalinkované pokračování ligového podzimu. „A se zkušeným trenérem Dušanem Uhrinem jako poradcem,“ potvrdil pro Sport.cz nachystané rošády šéf střížkovského klubu Karel Kapr.

Článek

Střížkovskému klubu se angažování se angažování Roberta Žáka zle vymstilo, neboť v prvních čtyřech ligových kolech nezískalo mužstvo pod jeho vedením ani bod. „Byl to krok vedle,“ lakonicky konstatoval sportovní ředitel Bohemians Josef Jícha, když Žáka odvolával a vedením mužstva pověřil jeho dosavadního asistenta Jaromíra Jindráčka.

Trenér? To rozhodně ne, bránil se Uhrin

Někdejší hráč Jablonce, Chebu, Slavie, ale třeba i Českých Budějovic nebo Teplic měl vést mužstvo jen dočasně, protože vedení hledalo nového kouče. Hodně se spekulovalo o příchodu Dušana Uhrina staršího, jenž v minulé sezóně působil na Střížkově jako poradce a nedávno předčasně skončil v bratislavském Slovanu.

„Trenér? To tedy rozhodně ne, momentálně bych na žádnou novou štaci nešel,“ bránil se trenér vicemistrů Evropy z šestadevadesátého.

Z asistenta hlavním koučem

Ve středu tudíž vedení Bohemians rozhodlo, že se hlavním trenérem stane dvaatřicetiletý Jaromír Jindráček a Dušan Uhrin bude působit jako jeho poradce. „Bude to stejný model, jako v loňské sezóně. Trenér Jindráček se posouvá z role asistenta na místo hlavního trenéra, což se pochopitelně odrazí i v jeho smlouvě,“ potvrdil pro Sport.cz šéf střížkovského klubu Karel Kapr. „Byla to logická volba, protože zná mančaft a ve dvou ligových zápasech, kdy tým koučoval, se ukázal herní i bodový progres,“ dodal.

„Se sportovním ředitelem Bohemians panem Jíchou jsme sice mluvili, ale podepsáno zatím nic nemám. Po angažmá v bratislavském Slovanu si teď chci hlavně odpočinout, takže odjíždím na deset dnů na dovolenou. Pak se uvidí,“ nepotvrdil informace ze Střížkova Dušan Uhrin. Zato prozradil, že okamžitě dostal nabídku na trenérské angažmá ze zahraničí. „Zatím ale o ni mluvit nebudu,“ bránil se cokoli třeba jen naznačit.

Proti Příbrami už v Blšanech

Zato šéf Bohemians Karel Kapr už nijak netajil, že jeho tým má namířeno ze strahovského vyhnanství do Blšan.

„Ve čtvrtek jede do Blšan komise a pokud uzná, že tamní stadion splňuje ligové podmínky, budeme se tam stěhovat. Už příští domácí zápas proti Příbrami bychom chtěli sehrát na blšanské trávě. I azyl na stadiónu, který se hodně podobá tomu žižkovskému, by nám měl pomoci na cestě tabulkou vzhůru,“  nechal se slyšet Karel Kapr.

Reklama

Související témata: