Hlavní obsah

Spasitel i hrobař, i takový je podzimní úděl střížkovského kanonýra Kincla

KLADNO

Spasitel a hrobař zároveň, takový je v průběhu letošního ligového podzimu osud šestatřicetiletého kanonýra Marka Kincla.. Svými góly drží střížkovský tým nad čarou ligového ponoru, aby ho minelami současně srážel ke dnu. „Tentokrát jsem v tom byl nevinně,“ dušoval se po utkání v Kladně, kde si už v nastaveném čase sáhl ve vlastní šestnáctce rukou na míč a jeho tým nakonec gólem inkasovaným z penalty prohrál.

Článek

Brány klubu kanonýrů, kam vstupují elitní střelci se stovkou ligových gólů na kontě, má na dohled. V duelu nuzných a ligových bodů moc a moc potřebných mužstev se v Kladně zase trefil, takže mu zbývá už jen sedm branek, aby práh překročil.

„Láká to, to se ví, ale stovka ligových gólů je ještě hodně daleko,“ připustil, že společenství elitních kanonýrů s Bicanem či třeba kladenskou legendou Klozem v čele ho přitahuje. „Občas na to myslím, jenže bude záležet na spoustě věcí, abych  ještě sedm branek dal a do Klubu kanonýrů vstoupil. Musím být zdravý, musím dál hrát, musíme se v lize zachránit. Proto mým prvořadým cílem není pokoření magické stovky, ale záchrana Bohemky v lize. Když budu dávat góly, pomohu jí k tomu.“

Góly dává, podepisuje se ale i pod porážky

Branky sice dává, neboť na podzim má na kontě už tři trefy, zároveň se ale pod porážky střížkovského klubu podepisuje. Třeba v domácím duelu s Teplicemi, kdy si dal vlastní branku, která prohru se Severočechy pečetila, třeba v nedělním duelu v Kladně, kde si v nastaveném čase sáhl na míč a jeho mužstvo gólem inkasovaným za nařízené penalty prohrálo.

„Ruka to sice byla, jenže předcházel ji faul, který sudí nepochopitelně nepískal. Přitom stál blízko a musel vidět, že mě domácí Šilhan u tyče naremploval a já v pádu trefil balón rukou,“ bránil se Marek Kincl nálepce hrobaře střížkovské Bohemky.

„Škoda bodu z venku, který bychom v současné situaci moc potřebovali. Po špatném podzimním startu se zvedáme, s Ostravou a Příbramí jsme to potvrzovali, na Kladně jsme po remíze sahali.  Snad to půjde, protože už  hrajeme zodpovědně a výkony jdou nahoru. Jen ty body z cizího hřiště jsou zapotřebí, neboť musíme smazat počáteční manko ze Strahova.“

O stěhování do Blšan musí rozhodnout majitelé

Právě strahovské vyhnanství se stalo pro Střížkov v úvodu podzimu prokletím, neboť z větrné hory nad  Prahou si odvážel body kdekdo. Proto začali v Bohemians uvažovat o stěhování do Blšan. „Určitě by nám to pomohlo, protože tamní stadión je hodně podobný žižkovskému, kde jsme se loni bez problémů v lize zachránili. Rozhodnout ale musí majitelé klubu,“ nesnižoval se k nějakým laciným výmluvám  za současnou mizérii Kincl.

„Pokud budu dávat góly, potřebné body nasbíráme i na Strahově. Jen škoda, že v příštím kole v derby proti vršovickým Bohemians nenastoupím. Nejenže po mé ruce přišla v Kladně penalta, ale navíc jsem dostal i žlutou kartu. Už čtvrtou, takže hrát nebudu, což mrzí dvojnásob,“ litoval dvojnásob situace, po níž dostal nálepku hrobaře.

Reklama