Hlavní obsah

VIDEO: Výhru Baníku nad Bohemians 1905 pečetil svým šestým gólem Lička

OSTRAVA

Fotbalisté Baníku Ostrava porazili ve 12. kole první ligy Bohemians 1905 3:1 a zůstali v kontaktu s čelem tabulky. Velký nápor v první půli vyjádřili góly Martin Lukeš s Miloslavem Strnadem. Škoda sice po po změně stran snížil, ale výhru Baníku zpečetil šestým gólem v sezoně Mario Lička. Klokani poprvé v sezóně inkasovali více než jeden gól.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost hráčů Ostravy - ilustrační foto

Článek

Druhá nejpevnější ligová obrana domácím v prvním poločase příliš nepřekážela. Baník brzy ovládl hru, především zásluhou záložní trojice, která svou kreativitou kralovala ve středu hřiště a zajímavými pasy zásobovala kolegy na hrotu. Patnáct minut chyběla jen přesnější finální přihrávka, pak ale Řezník prostrčil míč do šestnáctky na Lukeše a Sňozík se po jeho křížné ráně natahoval marně.

Na větší herní vyspělost domácích zakřiknutí hosté nestačili. Zmohli se jen na prudkou, ale neumístěnou bombu Štohanzla, kterou Baránek vyboxoval. Sňozík byl při ostravském náporu v daleko větším zápřahu. Na jedno nebezpečí sám zadělal i špatným výběhem při standardní situaci, ale Neuwirth zblízka přehlavičkoval branku.

Vedení Baníku tak pojistil až Strnad, který se v 33. minutě levačkou parádě opřel do Tchuřova rohu. Rozesmutnil tak podruhé tři stovky fanoušky zelenobílých, jejichž dres sám několik let oblékal.

Na snížení Škody odpověděl Lička

V závěr prvního poločasu se epicentrum dění přesunulo do sektoru příznivců Bohemians, kde se rozpoutala velká rvačka s bezpečnostní službou, jejíž členové nakonec přesile rozvášněných fans museli ustoupit a stáhli se do pozadí. Většina pražských fanoušků tak zřejmě ani neviděla velkou možnost Ibragimova, který ze skrumáže pálil k tyči, ale ránu bravurně vytlačil Baránek.

Ve druhém poločase hosté odhodili nesmělost, začali být mnohem odvážnější a efekt se brzy dostavil. Jankův centr z pravé strany si uvnitř pokutového území našel Škodu, jenž využil podklouznutí Neuwirtha a pohotově míč uklidil k tyči. O minutu později už mohlo být dokonce vyrovnáno. Škoda si po Štohanzlově kolmici prohodil míč kolem Nevese, šel sám na Baránka, ale trefil se přímo do nohou ostravského brankáře.

Vzmach Pražanů netrval dlouho. Zarazil ho Lička, který se v 62. minutě opřel do míče z velkého vápna a Sňozík na střelu k tyči nereagoval. Domácí tak znovu získali kontrolu na vývojem zápasua přišly další šance. Ale Mičola poslal míč z voleje nad břevno a když jeho hlavička zž směřovala do sítě, spoluhráč Strnad ji v přemíře snahy nechtěně vrátil zpět do pole. Baník však přesto výhrou čtvrtého z šesti domácích duelů udržel na Bazalech neporazitelnost.

Baník Ostrava - Bohemians 1905 3:1 (2:0)
Branky: 15. Lukeš, 33. Strnad, 62. Lička - 53. Škoda. Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Santarius. ŽK: Varadi - Janek, Škoda. Diváci: 5621.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Tchuř - Lukeš, Marek, Lička - Mičola (84. Wojnar), Strnad (89. Kraut), Zeher (60. Varadi). Trenér: Koubek.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Janek (68. Bartek), Lukáš, Dian (75. Hašek), Štohanzl - Ibragimov (84. Kaufman), Škoda. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice