Hlavní obsah

VIDEO: Teplice dvakrát prohrávaly, ale nakonec vybojovaly remízu

Fotbalisté Teplic protáhli svou ligovou sérii neporazitelnosti i v zápase s Mladou Boleslaví. Vedou dál tabulku, ale už jen díky lepšímu skóre. Dvakrát se Středočechy prohrávali, jenže dokázali pokaždé srovnat krok. A to posledních dvacet minut bojovali o deseti bez vyloučeného Mareše.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Mladoboleslavský kapitán Marek Kulič (vlevo) v souboji o míč s Michalem Smejkalem z Teplic.

Článek

Teplický trenér Jiří Plíšek po bitvě poznamenal: „Zápas jsme si zkomplikovali v prvním poločase dvěma lacino inkasovanými brankami. A obě padly po podobných situacích, kdy jsme nedokázali pohlídat zakončující hráče soupeře. Ale mužstvo prokázalo vnitřní sílu a vydřelo bod, který má vzhledem k průběhu pro nás velkou cenu.“

Po úvodním oťukávání se do první dobré šance dostali hosté, když po Chramostově přihrávce pálil Rajnoch. Brankář Grigar ale stačil na zemi včas zasáhnout. Tepličtí odpověděli několika útočnými akcemi, které ale postrádaly přesnější zakončení a Boleslav se i za cenu rohů ubránila. Střelu Mareše z několika kroků likvidoval Miller. Na konci první dvacetiminutovky se ale radovali z vedoucího gólu hosté. Míč se po vzdušném souboji dostal k Sylvestremu, který se z hranice šestnáctky skóroval. O chvíli později ale bylo srovnáno. Marešova rána se odrazila od tyče do brankáře Millera a od něj putoval balon do sítě. Hned z protiútoku přišel nečekaný druhý úder Boleslavi. Sylvestre patičkou uvolnil mladého Chramosta, který se trefil přesně k tyči a bylo to 1:2. Pak už si obě mužstva dávala větší pozor v defenzivě, ale nezapomínala ani na útok. Aktivnější bylidomácí, jenže bez efektu.

Uhrin vyzdvihl Chramostu s Millerem

Druhá půle odstartovala evidentní snahou Teplic. Pokusy z dálky však nemohly Millera ohrozit. Na Verbířův centr naskakoval Ljevakovič, ale míč nezasáhl. V 62. min. se ocitl Mahmutovič úplně sám před brankářem, jenž stačil jeho střelu odvrátit na roh. Vyrovnání se domácí přece jen dočkali zásluhou Stožického, který se opřel do odraženého míče po rohovém kopu a Miller byl krátký. Vzápětí byl vyloučen teplický Mareš za strčení do Kysely v boleslavském pokutovém zemí. Hosté se v početní převaze párkrát osmělili k rychlým výpadům, ale Tepličtí dřeli až do konce.

„Naši hru ovlivnilo nucené střídaní zraněných konstruktivních hráčů Sylvestreho a Poláčka. Ti, kteří je nahradili, se nedostali do tempa. Velký podíl na remíze má brankář Miller. V ofenzivě byl hodně platný Chramosta,“ konstatoval Dušan Uhrin mladší, trenér Mladé Boleslavi.

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 2:2 (1:2)
Branky: 21. vlastní Miller, 67. Stožický - 19. Sylvestre, 23. Chramosta. Rozhodčí: Zelinka - Mencl, Večeřa. ČK: 70. Mareš (Teplice). ŽK: Verbíř - Janíček. Diváci: 3515.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Smejkal, Matula - Verbíř, Klein, Ljevakovič, Stožický (82. Vondrášek) - Mahmutovič (86. Kalivoda), Mareš. Trenér: Plíšek.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Rolko, Fabián (86. Pecka) - Mendy, Rajnoch, Sylvestre (60. Opiela), Poláček (53. Kysela) - Kulič, Chramosta. Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: