Hlavní obsah

Souček už dává góly za Spartu, generálka skončila smírem

Aktualizováno

Fanoušci si budou zvykat, že příjmení svázané se Slavií zaznívá v souvislosti s jejím pražským rivalem. Fotbalisté Sparty na soustředění v Rakousku porazili Horn 4:0 a při svém debutu v rudém dresu se trefil také Filip Souček, který se k mužstvu připojil poté, co mu skončila karanténa s týmem Opavy. Trenér Kotal kádr rozdělil, vpodvečer pak Sparta v generálce na ligu remizoavla s Wolfsbergerem 2:2.

Foto: sparta.cz

Filip Souček se ve Spartě uvedl gólem.

Článek

Nedělní zápas s maďarským Ferencvárosem byl zrušen z organizačních důvodů. Letenští si místo něj dohodli duel s druholigovým rakouským Hornem a během středy tak sehrají dvě utkání.

Do dopoledního utkání Sparta nasadila hlavně mladíky, které doplnili zkušení Kozák a Trávník. Hned na začátku se zranil Polidar, pak už si Sparta zastřílela. Ještě do přestávky se trefili Karabec a Havelka.

V závěru utkání se přidal také Souček, který debut odehrál s kapitánskou páskou. Skóre uzavřel král střelců české ligy Kozák.

Remíza s účastníkem Evropské ligy

Kompletnější sestava vpodvečer vyrukovala proti Wolfsbergeru, který si na podzim zahrál v základní skupině Evropské ligy.

Sparta prohrávala o dva góly, těsně před přestávkou snížil Hložek. V závěru utkání pak aspoň remízu zajistil Hanousek.

Letenští soustředění pomalu končí, příští sobotu je čeká první ligový duel v Brně.

"Obě utkání ukázala to samé, že je fotbal o chybách. V prvním jsme potrestali chyby soupeře a zaslouženě zvítězili, v odpoledním jsme naopak udělali dvě chyby a soupeř je využil. Jsem rád, že jsme ve druhém poločase vyrovnali. Pro hráče musí být poučení, že na takové úrovni nesmí dělat triviální chyby. Takový soupeř vás potrestá," hodnotí pro klubovou televizi trenér Václav Kotal.

Přípravná fotbalová utkání v Rakousku:
Sparta Praha - SV Horn 4:0 (2:0)
Branky: 26. Karabec, 39. Havelka, 86. Souček, 87. Kozák.
Sparta: Holec - Vitík, Plechatý, Krajinský - Fortelný, Havelka, Souček, Trávník, Polidar (10. Šilhart) - Karabec, Kozák.
Sparta - Wolfsberger AC 2:2 (1:2)
Branky: 43. Hložek, 84. Hanousek - 9. Dieng, 40. Peretz.
Sparta: Heča - Štetina, Čelůstka, Lischka - Vindheim, L. Krejčí II., Dočkal, Sáček, Hanousek - Hložek, Juliš. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: