Hlavní obsah

Cenný skalp! Plzeň si poradila s rumunským vicemistrem. Budějovice padly se Salcburkem

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně na závěr soustředění v Rakousku porazili Craiovu 2:0 a vyhráli i čtvrtý zápas letní přípravy bez inkasované branky. Generálku s rumunským vicemistrem rozhodli Aleš Čermák a Chorvat Marko Alvir. Nedařilo se naopak Českým Budějovicím, které podlehly rakouskému Salcburku 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Aleš Čermák se postaral o úvodní branku (archivní foto)

Článek

Čermák otevřel skóre ve 20. minutě střelou po odraženém míči a prvním gólem v přípravě oslavil čtvrteční prodloužení smlouvy. Další slibné šance Viktorie neproměnili Kopic s Kayambou. Dobré zákroky předvedl brankář Hruška, který rovněž podepsal nový kontrakt.

Krátce po změně stran Beauguel hlavičkoval nad břevno. Západočeši se dočkali druhé branky v 81. minutě, kdy nováček Ba Loua vysunul do šance dalšího náhradníka Alvira, ten se zbavil obránce a překonal brankáře Craiovy.

Čeští vicemistři už v přípravě zdolali České Budějovice 2:0, Altach 1:0 a St. Pölten 2:0. Další rakouský tým Tirol naplánované utkání zrušil.

Plzeň vstoupí do nové ligové sezony za týden doma s Opavou, ve středu 26. srpna ve druhém předkole Ligy mistrů hraném na jeden vítězný zápas v Nizozemsku vyzve Alkmaar.

Gól v první minutě

České Budějovice vstoupily do zápasu s rakouským Salcburkem mizerně, když už v první minutě inkasovaly z kopačky Koita. O druhý gól favorita se postaral v 76. minutě Daka a rozhodl tak o výhře Red Bull 2:0.

Přípravné utkání v Rakousku:
Viktoria Plzeň - Universitatea Craiova 2:0 (1:0)
Branky: 20. Čermák, 81. Alvir.
Plzeň: Hruška - Řezník (60. Havel), Hejda (60. Pernica), Brabec, Limberský (60. Kovařík) - Bucha (60. Káčer), Kalvach, Čermák (72. Hořava) - Kayamba (72. Alvir), Beauguel (60. Chorý), Kopic (80. Ba Loua). Trenér: Guľa.
Dynamo České Budějovice - Red Bull Salcburk 0:2 (0:1)
Branky: 1. Koita, 76. Daka.
Č. Budějovic: Drobný (46. Vorel) - Čolič (46. Kladrubský), Králik (82. Kopečný), Havel (64. Talovierov), Skovajsa (64. Novák) - Javorek (58. Valenta), Čavoš - Jánošík (46. Ekpai), Šulc (64. Meszároš), Mršič (82. Kousal) - Brandner (82. Bassey). Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: