Hlavní obsah

Teplice o odklad zápasu s Plzní nežádají, rozhodnou další testy

Vedení teplického fotbalového klubu zatím nepožádalo o odklad víkendového ligového utkání s Viktorií Plzeň poté, co ve středu odpoledne jednalo se zástupci svazu o zdravotním stavu svého chřipkou postiženého mužstva. Situace se však může změnit podle toho, jak dopadnou testy dalších ohrožených teplických hráčů. Pokud ve čtvrtek přinesou špatné výsledky, Severočeši se prý na svaz obrátí s dalším apelem o odložení.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Nad fotbalisty Teplic se vznáší přízrak prasečí chřipky. Obránce Michal Smejkal onemocněl a další hráči mají prý podobné příznaky.

Článek

"Dnes jsme o odklad nepožádali, protože čekáme na to, jak dopadnou testy, kterými dnes prošli další hráči s podezřením na nemoc. Jakmile se během čtvrtka dozvíme jejich výsledky, zařídíme se podle toho," řekl ČTK ředitel teplického klubu František Hrdlička.

Ten na svazové půdě jednal s předsedou ČMFS Ivanem Haškem a soutěžním ředitelem první ligy Ivem Lubasem. Všechny strany se dohodly na tom, jak budou postupovat, pokud chřipková epidemie v týmu bude pokračovat.

Teplice, v jejich týmu onemocněl prasečí chřipkou obránce Michal Smejkal a další hráči mají prý podobné příznaky, žádaly už o odložení pondělního zápasu 15. kola v Olomouci. Svaz to však odmítl s odkazem na UEFA, která vyzvala národní fotbalové svazy, aby zápasy kvůli chřipkové epidemii neodkládaly.

Lubas se odvolal také na skutečnost, že nedostal ani žádné písemné doporučení od krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem. Teplice nakonec v Olomouci prohrály vysoko 2:6, přesto mají dál dvoubodový náskok v čele tabulky před Jabloncem.

Reklama

Související témata: